EUROLYGA 2023

EHF burtai šalies čempionus nukreipė į Estiją ir Šveicariją

Antradienį Europos rankinio federacijos (EHF) būstinėje Vienoje buvo ištraukti žemyno klubų turnyrų burtai. Pirmuosius varžovus sužinojo ir Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai bei Kauno „ACME-Žalgirio“ moterys. Klaipėdiečiai susitiks su Estijos čempionu Pylvos „Serviti“, kaunietės – su Šveicarijos vicečempione Notvilio „Eagles“.

Klaipėdos „Dragūnas“<br>M.Patašiaus nuotr.
Klaipėdos „Dragūnas“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 2:47 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 9:10 PM

„Dragūnas“. Trečius metus iš eilės EHF taurės turnyre žaisiantis „Dragūnas“ varžybas pradės pirmajame atrankos rate ir rugsėjo 5-6 bei 12-13 dienomis rungtyniaus su gerai pažįstamu „Serviti“ klubu. Pirmosios rungtynės vyks Pylvoje.

Šio mačo nugalėtojai antrajame etape kovos su Šveicarijos taurės laimėtoja Vinterturo „Pfadi“ ekipa, kurios vartus gina Arūnas Vaškevičius.

Klaipėdos ir Pylvos rankininkai daug kartų susitiko Baltijos lygos varžybose. Tiesa, praėjusį sezoną pajėgiausių Lietuvos ir Estijos klubų keliai nesusikirto, nes „Serviti“ kovojo stipriausioje pakopoje, kurioje užėmė trečiąją vietą, o „Dragūnas“ – Baltijos Iššūkio lygoje, kurioje tapo čempionu.

Pylvos klubas praėjusį sezoną taip pat rungtyniavo EHF Iššūkio taurės varžybose. „Serviti“ pirmajame etape nugalėjo Karpio „Terraquilia“ komandą iš Italijos, bet antrajame pralaimėjo Zaporižės ZTR ekipai iš Ukrainos.

„Dragūnas“ praėjusį sezoną iš kovos dėl EHT taurės pasitraukė pirmajame etape, kuriame nusileido „Bregenz“ klubui iš Austrijos. Klaipėdiečiams geriau sekėsi užpernai. Tada jie pirmajame etape įveikė „Kaerjeng“ komandą iš Liuksemburgo, o antrajame pralaimėjo Bakeu „Stiinta“ ekipai iš Rumunijos.

„Žalgiris“. „Žalgirio“ rankininkės irgi trečius metus iš eilės varžysis EHF taurės turnyre. Kaunietės pirmajame etape spalio 17-18 ir 24-25 dienomis kovos su Notvilio „Eagles“ komanda. Pirmųjų rungtynių šeimininkės bus Šveicarijos vicečempionės.

Šio mačo nugalėtojų antrajame etape lauks „Silkeborg“ rankininkės iš Danijos. Praėjusį sezoną „Eagles“ taip pat rungtyniavo EHF taurės turnyre. Notvilio ekipa pirmajame etape sutriuškino „Bnei Herclija“ klubą iš Izraelio, tačiau antrajame beviltiškai pralaimėjo „Erd“ komandai iš Vengrijos.

„Žalgiris“ du praėjusius sezonus užkliuvo už pirmojo barjero. Užpernai kaunietės pralaimėjo Užhorodo „Karpaty“ komandai iš Ukrainos, pernai – Minsko BNTU-BelAZ ekipai iš Baltarusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.