EUROLYGA 2023

M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė – Europos čempionato finale

Pajėgiausia Lietuvos paplūdimio tinklinio moterų pora – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė sulaukė gerų žinių iš Europos tinklinio federacijos. Lietuvės pateko į pačias svarbiausias šio sezono varžybas Senajame žemyne – Europos čempionato finalą, kuris vyks liepos 28 – rugpjūčio 2 dienomis Klagenfurte, Austrijoje.

Lietuvės pateko į Europos čempionato finalą.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Lietuvės pateko į Europos čempionato finalą.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTF

Jul 22, 2015, 10:33 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 6:19 PM

Prestižinėse varžybose kasmet susirenka Europos paplūdimio tinklininkų elitas, turintis aukščiausius reitingus. I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei galimybę patekti į šį turnyrą užtikrino pasaulio reitingo taškų kraitis, iškovotas Europos žaidynėse Baku drauge su bronzos medaliais.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Lietuvės (23 reitingas) pateko į G pogrupį drauge su vokietėmis Chantal Laboureur ir Julia Sude (7 reitingas), čekėmis Kristyna Kolocova ir Marketa Slukova (10 reitingas) ir suomėmis Essi Hasu ir Anniina Parkkinen (26 reitingas). Į atkrintamąsias varžybas, kuriose žaidžiama vieno minuso sistema, patenka po 3 iš 4 geriausių kiekvieno pogrupio komandų.

„Po ne itin sėkmingos sezono pradžios nebuvo aišku, ar mes pateksime į Europos čempionato finalą. Tačiau labai sėkmingai startavusios Europos žaidynėse Baku mes tą šansą išsikovojome ir dėl to be galo džiaugiamės“, – kalbėjo Ieva Dumbauskaitė.

Paklausta apie būsimas varžoves G pogupyje, tinklininkė pasakojo: „Esame žaidusios ir su vokietėmis, ir suomėmis. Su pirma Čekijos ekipa kausimės pirmąsyk. Prieš suomes dar užvakar pavyko laimėti komercinio turnyro „Škoda Masters“ finale Estijoje. Tačiau tai pajėgi komanda ir Klagenfurte su jomis mums tikrai nebus lengva.

Manau, kad tiek čekės, tiek vokietės šiuo metu už mus yra stipresnės. Čekes pernai laimėjo ne vieną Pasaulio turą, vokietės šiemet sėkmingai žaidžia Grand Slam turnyruose. Tačiau mes su treneriais panagrinėsim jų video, susidėliosime taktiką, ir, jei būsime drąsios, tikslios ir pavyks padaryti nedaug klaidų, galime laimėti“.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato finale dalyvauja po 32 pajėgiausias vyrų ir moterų komandas, suskirstytas į aštuonis pogrupius. Turnyro prizinis fondas tiek moterų, tiek vyrų varžybose – po 100 000 EUR, nugalėtojų poros uždirbs po 500 pasaulio (FIVB) reitingo taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.