EUROLYGA 2023

Akrobatinių skrydžių „muzika“ ne tik Rumunijoje, bet ir Kaune

Iš dalyvių sąrašo matyti, kad populiariausias lėktuvas yra vokiškas Extra 330 SC.
Iš dalyvių sąrašo matyti, kad populiariausias lėktuvas yra vokiškas Extra 330 SC.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:18 AM

Rumunijoje, Deva miesto padangėje, šiomis dienomis vyksta 9 Europos akrobatinio skraidymo čempionatas. Dėl čempiono titulo kovoja 46 pilotai iš 12 šalių. Kadangi komandą privalo sudaryti ne mažiau kaip 3 pilotai, italų ir belgų atstovai konkuruos tik asmeninėse įskaitose, o lietuviai pirmąkart po pertraukos – komandinių kovų dešimtuke.

Du lietuvių pilotai Eltonas Meleckis ir Donaldas Bleifertas šios kategorijos Europos čempionatuose 6 metus atstovavę asmeninėse įskaitose pagaliau skrenda komandos sudėtyje, nes į savo ratą įsileido 2 jaunesnius sparno brolius – Arvydą Kačanauską ir Šarūną Staniulį.

Pagal preliminarius pirmosios programos teisėjų vertinimo duomenis Donaldui Bleifertui pavyko pagauti sėkmės paukštę. Jį aplenkė tik du garbingi konkurentai – prancūzas Jeanas-Maxas Vautieras, skrendantis lėktuvu CAP 231, ir padangės šeimininkas, rumunas Laszlo Ferenczas, skredantis Extra 330 SC.

Eltono Meleckio nevykusiai ištrauktas pirmojo skrydžio burtas jį nustūmė į 21 lentelės vietą. O čempionato debiutantai Šarūnas Staniulis ir Arvydas Kačanauskas sugebėjo beveik nenutolti nuo Eltono ir užimti atitinkamai 25 ir 30 vietas.

Iš dalyvių sąrašo matyti, kad populiariausias lėktuvas yra vokiškas Extra 330 SC. Čempionate juo skrenda net 19 sportininkų.

Antrąją vietą populiarumu užima prancūzų kilmės lėktuvas CAP 232 SC. Pavieniai sportininkai varžosi nauju vokiškuoju konkurentu Xtreame Air X42. Kiti – vėlesnės modifikacijos lėktuvais Extra 300 L, Extra 300 S bei gerokai senstelėjusiais rusiškais Su-31, Su-29 bei Su-26. Pastaruoju skrenda būtent lietuviai.

Tiesa, vienas iš mūsiškių, tai yra Š. Staniulis sugebėjo neprašytas įsiveržti ne tik į Lietuvos komandą, bet ir į Europą su nuosavu lėktuvu Extra 300 L. Panašu, kad po šio čempionato pilotas įsigeis dar ir „plunksnas“ pamainyti į naujesnes.

Tuo tarpu Kaune šiandien skamba visokiausio plauko dangaus instrumentų muzika, kuri kviečia visus aviacijos patriotus į didžiausią šalies šventę paminėti Aleksoto aerodromo 100 metų jubiliejų.

Čia taip pat dangų skros populiarusis akrobatinis lėktuvas Extra 330 SC. Jį pilotuos pats geriausias Red Bull oro lenktynių meistras, vengrų pilotas Peteris Besenyei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.