EUROLYGA 2023

Lietuvos pilotai akrobatai – Europos geriausiųjų dešimtuke

Ketvirtadienį baigėsi Rumunijoje vykęs 9-asis Europos akrobatinio skraidymo čempionatas. Lietuvos rinktinės pilotai Eltonas Meleckis ir Donaldas Bleifertas bendroje įskaitoje užėmė 9-ąją ir 10-ąją vieta s, įsitvirtindami geriausiųjų Europos pilotų dešimtuke.

Lietuvos rinktinė sėkmingai pasirodė Europoje.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos rinktinė sėkmingai pasirodė Europoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-31 09:41, atnaujinta 2017-10-22 14:49

Lietuvos akrobatinio skraidymo rinktinė – Donaldas Bleifertas, Eltonas Meleckis, Arvydas Kačanauskas ir Šarūnas Staniulis į Rumunijoje Devos aerodrome vykusias varžybas išvyko liepos 18 dieną. Palaikyti Lietuvos rinktinės ir atlikti parodomoją programą atvyko ir Pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys. Lietuvą taip pat atstovavo tarptautinės kategorijos teisėjai Violeta Gedminaitė ir Vytautas Tautkevičius.

49 pilotai iš 13 šalių varžėsi 4 programose. Pirmoje programoje D.Bleifertas užėmė trečiąją vietą, nusileidęs tik Rumunijos ir Prancūzijos pilotams, o ketvirtojoje programoje nepralenkiamas buvo E.Meleckis, užėmęs pirmąją vietą. A.Kačanauskui ir Š.Staniuliui šios varžybos buvo debiutinės.

Varžybos nepraėjo be incidentų – atlikęs varžybų skrydį nesėkmingai tūpė Lenkijos rinktinei atstovaujantis sportininkas Bartekas Pyzikas- lūžo jo pilotuojamo lėktuvo „Extra300L“ važiuoklė. Laimei, pilotas nenukentėjo, varžybos buvo tęsiamos toliau.

„Esame gilias aviacines tradicijas turinti valstybė, todėl darome viską, kad Lietuvos vėliava kiltų visose tarptautinėse akrobatinių skrydžių varžybose, – sakė Lietuvos rinktinės narys, Vilniaus „Dariaus ir Girėno“ Aeroklubo viršininkas D.Bleifertas. – Dar kartą pademonstravome, kad esame pajėgūs varžytis ir nugalėti tokių šalių kaip Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos sportininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.