EUROLYGA 2023

Į pusfinalį lengvai patekusi R. Meilutytė: „Esu pasiruošusi“

Pirmadienį Kazanėje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate savo pasirodymus pradėjo dar trys Lietuvos plaukikai – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys ir Povilas Strazdas. R.Meilutytė nesunkiai laimėjo savo atrankos plaukimą ir pateko į pusfinalį, tačiau D.Rapšiui ir P.Strazdui to įvykdyti nepavyko.

R.Meilutytė sėkmingai pradėjo pasaulio čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo.
R.Meilutytė sėkmingai pradėjo pasaulio čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2015, 9:31 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 1:41 AM

Pirmasis į baseiną iš lietuvių šoko 20-metis Danas Rapšys, kuris varžėsi 100 m nugara atrankoje. Nuotolį lietuvis nuplaukė per 54,86 sek. ir į pusfinalį nepateko – tarp visų dalyvių jis liko 28-as iš 67-ių klasifikuotų dalyvių. Ši rungtis nėra D. Rapšio stiprioji – nugaros skausmų kamuojamas lietuvis geriausio rezultato sieks 200 m rungtyje.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Geriausią rezultatą čia pasiekė Mitchellas Larkinas – 52,50 sek.

Po vyrų atrankos 100 m nugara savo pasirodymą pradėjo ir 18-metė Rūta Meilutytė, kuri 100 m krūtine atrankoje varžėsi septintoje grupėje. Čia plaukė vienos iš pagrindinių konkurenčių – olandė Monieka Nijhuisa ir jamaikietė Alia Atkinson.

R.Meilutytė užtikrintai laimėjo savo plaukimą – 1 min. 6,75 sek. Tai ketvirtas geriausias atrankos rezultatas.

„Kaip rytiniu plaukimu esu patenkinta – viską kontroliavau. Esu pasiruošusi pusfinaliui. Pastangų užteko, jaučiuosi gana gerai. Plaukiau su kontrole.

Visos varžovės yra labai stiprios. Viskas keičiasi pusfinaliuose ir finaluose, todėl negali spėlioti kaip seksis“, – po plaukimo sakė lietuvė.

Viena aršiausia mūsiškės konkurentė Julija Jefimova plaukė kiek anksčiau – šeštajame atrankos plaukime. Ji nesunkiai jame triumfavo, nuotolį įveikusi per 1 min. 6,31 sek. Tai geriausias rezultatas atrankoje.

Antra liko kinė Jinglin Shi – 1 min. 6,45 sek. Trečia – Jessica Hardy, užtrukusi 1 min. 6,68 sek.

Geriausias R.Meilutytės rezultatas šiais metais plaukiant 100 m krūtine – 1 min. 5,46 sek. Tai geriausias ir sezono rezultatas.

Paskutinis į baseiną šoko 19 metų Povilas Strazdas, plaukęs 200 m laisvuoju stiliumi atrankoje. Jis savo plaukime buvo trečias – 1 min. 49, 91 sek. ir į pusfinalį nepateko.

Pirmadienio vakare 17 val. 58 min. vyks šių plaukimų pusfinaliai, o Giedrius Titenis 17 val. 32 min. plauks 100 m krūtine finale ir sieks medalio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance