EUROLYGA 2023

R. Meilutytė: „Nesu labai nusivylusi, bet apmaudu, ir tiek“

Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova po pasaulio čempionato 100 m plaukimo krūtine pusfinalio kalbėjo apie tai, kad dar turi rezervų. Abi sukauptas jėgas ketino išlaisvinti finale, kur Lietuvos ir Rusijos plaukimo žvaigždės susitiko pirmą kartą po to, kai rusė buvo diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo.

R.Meilutytė stengėsi išlikti pozityvi.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
R.Meilutytė stengėsi išlikti pozityvi.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
R.Meilutytė po posūkio prarado iniciatyvą ir pralaimėjo J.Jefimovai.<br>AP nuotr.
R.Meilutytė po posūkio prarado iniciatyvą ir pralaimėjo J.Jefimovai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 4, 2015, 8:18 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 1:58 PM

Antradienį Kazanėje J.Jefimova tėškė antausį lietuviams, kai finale pranoko R.Meilutytę. Plaukikė iš Rusijos startavo prastai – ji atsiliko nuo R.Meilutytės, tačiau po posūkio ėmė vytis lietuvę ir galiausiai ją pranoko. R.Meilutytė starte įgijo pusės korpuso pranašumą prieš varžovę.

„Galėjo būti geriau. Nesu labai patenkinta savo laiku. Pačiu plaukimu irgi esu šiek tiek nusivylusi. Gan prastoka. Noriu išlikti pozityvi ir susikaupti 50 m plaukimui krūtine“, – LRT televizijai kalbėjo R.Meilutytė.

Ji į spaudos konferenciją neatėjo. Lietuvę tikrino dopingo kontrolieriai. J.Jefimova per spaudos konferenciją sulaukė trijų klausimų ir taip pat keliavo pas dopingo kontrolierius.

Rūta savo mėgstamiausią distanciją įveikė per 1 min. 06,36 sekundės. Nuo J.Jefimovos ji atsiliko 0,70 sek. R.Meilutytei po posūkio į nugarą kvėpuoti ėmė jamaikietė Alia Atkinson. Ji nuo lietuvės atsiliko 0,06 sek. ir finišavo trečia.

R.Meilutytė turėtų varžytis 50 m krūtine finale. Ji teigė, kad pernelyg į J.Jefimovą nesidairys.

„Stengsiuosi pasiekti savo geriausią rezultatą. Revanšas nebus mano siekis. Tiesiog noriu geriau jaustis pabaigusi tą distanciją, nei jaučiuosi dabar. Dabar visas dėmesys bus skirtas kitam sezonui ir olimpiadai. Nesu labai nusivylusi. Šiek tiek apmaudu, ir tiek“, – LRT sakė R.Meilutytė.

Ji stengėsi nežiūrėti į šalia plaukiančią J.Jefimovą.

„Bet plaukdama paskutinius metrus mačiau, kad ji artėja, artėja. Meldžiausi, kad nesustočiau. Paskutiniai metrai buvo sunkūs, – sakė R.Meilutytė. – Padariau klaidų, bet dabar sunku pasakyti, kokių. Gal per daug jaudinausi. Nepavyko taip baigti, kaip norėjau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.