EUROLYGA 2023

Pasaulio rekordininkė A. Skujytė trokšta poilsio ir atrado hobį

Daugiakovininkė, pasaulio rekordininkė ir olimpinė vicečempionė Austra Skujytė tikina su malonumu stebinti augantį bėgimo renginių populiarumą, todėl tapo Ąžuolyno bėgimo globėja.

Olimpinė vicečempionė A.Skujytė: „Savo malonumui esu bėgusi dešimt kilometrų, tačiau paskutinių dvidešimt minučių malonumu jau negalėčiau pavadinti.“<br>R.Neverbicko nuotr.
Olimpinė vicečempionė A.Skujytė: „Savo malonumui esu bėgusi dešimt kilometrų, tačiau paskutinių dvidešimt minučių malonumu jau negalėčiau pavadinti.“<br>R.Neverbicko nuotr.
Olimpinė vicečempionė A.Skujytė: „Savo malonumui esu bėgusi dešimt kilometrų, tačiau paskutinių dvidešimt minučių malonumu jau negalėčiau pavadinti.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Olimpinė vicečempionė A.Skujytė: „Savo malonumui esu bėgusi dešimt kilometrų, tačiau paskutinių dvidešimt minučių malonumu jau negalėčiau pavadinti.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Aug 5, 2015, 7:27 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 9:40 PM

„Žiūriu į bėgiojančius žmones ir svarstau, kas juos paskatina, kodėl jie bėga? Vieni, matyti, aktyviau sportuojantys, o kiti dėl kompanijos trumpesnes distancijas bėga. Tai smagu.

Kad ir kokie motyvai juos vestų, linkiu gerų orų ir kad kiekvienas peržengtų savo asmeninį barjerą“, – bėgimo dalyviams kalbėjo lengvaatletė.

Ąžuolynas – darbo vieta

Kauno Ąžuolynas, kuriame vyks jau antrasis S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro organizuojamas bėgimo renginys, – miestiečių pamėgta laisvalaikio vieta ir nuo tarpukario gerai žinomas sporto židinys. Jame stovi pirmasis Lietuvoje stadionas, Sporto halė, lengvosios atletikos, teniso aikštynai, įsikūręs pirmasis ir vienintelis Lietuvos sporto universitetas.

„Man Ąžuolynas – darbo vieta. Čia turime nuostabią metimo aikštę ir stadioną, kuriame sportuojame, – sakė A.Skujytė. – Bet čia smagu, nes labai daug mamų vaikštinėja su vaikais. Jis labai jaukus, gražiai sutvarkytas, pilnas žmonių su dviračiais, riedučiais, o treniruokliai pritraukia ir vyresnio amžiaus kauniečius.

Iš Biržų kilusi lengvaatletė Kauno Ąžuolyną prisimena dar iš vaikystės. Mat čia atvažiuodavo aplankyti Zoologijos sodo. Dabar po Ąžuolyną Austra vežioja pirmąjį gimtadienį netrukus švęsiantį sūnų. Jis, beje, lydi mamą ir treniruotėse.

Treniruotes pakeitė knygos

Vasara sportininkei kiek laisvesnis metas. Nors šiuo metu ji aktyviai ruošiasi rugpjūčio pirmomis dienomis vyksiančiam Lietuvos lengvosios atletikos čempionatui, grafikas kiek laisvesnis, mat dar ir trenere dirbanti Austra savo auklėtines išleido pailsėti.

„Šiuo metu mano hobis – knygos. Jeigu randu laiko sau su puodeliu kavos ir knyga, tai jau puiki diena. Anksčiau labai mėgau Jane Austen kūrinius, o dabar atradau nuostabią rusų autorę Konkordiją Antarovą, kurios knyga „Du gyvenimai“ paliko neišdildomą įspūdį“, – pasakojo A.Skujytė.

Ilgų nuotolių nemėgsta

Į darbus įsisukusi mama, sportininkė ir trenerė sako svajojanti apie poilsį prie jūros.

Ilgesnių kelionių Austra kol kas neplanuoja, nors jas labai mėgsta.

„Labai norėčiau kelioms dienoms nuvažiuoti iki Lietuvos ar Latvijos pajūrio. Taip pat tikiuosi, kad rugpjūčio mėnesį savaitei pavyks ištrūkti į gimtuosius Biržus, pas tėvelius“, – šypsojosi Austra.

Pakalbinta dalyvauti Ąžuolyno bėgimo šeimoms skirtose distancijose Austra tik nusijuokė – juk mažasis dar nebėgioja. Galima vežtis vežimėlyje?

„Tai kokios čia varžybos“, – juokėsi ambicinga sportininkė. Bet kuriuo atveju A.Skujytė neatmeta galimybės lengvai prabėgti, nes ilgesnių nuotolių ji nemėgsta.

„Savo malonumui esu bėgusi dešimt kilometrų, bet paskutinių dvidešimt minučių malonumu jau negalėjau pavadinti. Tačiau teko užbaigti, nes reikėjo grįžti namo“, – su šypsena prisimina sportininkė. (LS)

Bėgimo naujovė

Rugsėjo 5 dieną Kaune vyksiantis antrasis Ąžuolyno bėgimas kviečia išbandyti sportines 5, 10 ir 15 km distancijas, o norintiems linksmai ir aktyviai praleisti laiką – įvairius „Fun Run“ bėgimus.

Rudeninio bėgimo naujovė – galimybė susipažinti su skirtingomis sporto šakomis ir jas išbandyti sporto mugėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.