EUROLYGA 2023

Į finalą patekusi R.Meilutytė: „Norėjau plaukti geriau nei ryte“

Rūta Meilutytė šeštadienio rytą pradėjo galingu startu. 18-metė plaukimo žvaigždė 50 m plaukimo krūtine atranką įveikė pasiekusi geriausią pasaulio sezono rezultatą. Pailsėjusi R.Meilutytė pasaulio plaukimo čempionate Kazanėje šoko į baseiną, kur kovojo dėl vietos finale. Auksinė žuvelė tai ir vėl darė užtikrintai.

R.Meilutytė kovos dėl 50 m plaukimo krūtine aukso.<br>AP nuotr.
R.Meilutytė kovos dėl 50 m plaukimo krūtine aukso.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-08 18:57, atnaujinta 2017-10-21 11:55

R.Meilutytė pusfinalyje distanciją įveikė per 29,98 sek. ir vėl buvo geriausia iš visų dalyvių.

Atrankoje R.Meilutytės laikas buvo – 29,74 sek. Ji buvo pirmoji atrankoje, o už jos nugaros atsidūrė kitame plaukime dalyvavusi jamaikietė A.Atkinson. Pastaroji distanciją įveikė per 30,27 sek. Šalia esančiame takelyje plaukusi Rusijos atstovė Julija Jefimova distanciją įveikė per 30,45 sek. J.Jefimova pusfinalyje atotrūkį nuo R.Meilutytės sumažino iki 0,16 sek.

„Esu patenkinta savo laiku, nors norėjau greičiau nuplaukti nei ryte. 30 s yra labai geras rezultatas. Abu plaukimai panašūs, nėra per daug strategijos, tiesiog įšoki ir atiduodi visas jėgas. Abejuose plaukimuose stengiausi tą ir padaryti. Finale stengsiuosi, kad kiekviena detalė būtų atlikta puikiausiai. 50 m yra labai staigi distancija, tad visko gali būti, tiesiog stengiesi viską atlikti kuo geriau“, – lrt.lt sakė R.Meilutytė.

Ji laikoma viena rimčiausių varžovių R.Meilutytei. J.Jefimova 2013 metais pasaulio čempionate Barselonoje laimėjo 50 m plaukimo krūtine varžybas. Kazanėje po diskvalifikacijos dėl dopingo sugrįžusi J.Jefimova laimėjo 100 m plaukimo krūtine auksą, o R.Meilutytei atiteko sidabras.

„Finale tikiuosi geriausio. Žiūrėsime, kaip bus. Atiduosiu visas jėgas ir stengsiuosi, kad kiekviena detalė būtų atlikta puikiausiai“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.