EUROLYGA 2023

R. Meilutytės tėtis: „Ar Rūta apie J. Jefimovą sakė netiesą?“

Rūtos Meilutytės pasirodymą pasaulio plaukimo čempionate stebi ne tik sirgaliai, varžovai ir specialistai. Kazanėje 18-metę Lietuvos sporto žvaigždę stebi ir artimųjų desantas. Prie futbolo stadione įrengto specialaus baseino visuomet būna jos močiutė Aldona, broliai Mindaugas ir Margiris bei tėvas Saulius.

R.Meilutytės ir J.Jefimovos kova tapo karštesnė ir dėl rusės dopingo skandalo, ir dėl lietuvės žodžių apie ją.<br>AP nuotr.
R.Meilutytės ir J.Jefimovos kova tapo karštesnė ir dėl rusės dopingo skandalo, ir dėl lietuvės žodžių apie ją.<br>AP nuotr.
R.Meilutytės ir J.Jefimovos kova tapo karštesnė ir dėl rusės dopingo skandalo, ir dėl lietuvės žodžių apie ją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R.Meilutytės ir J.Jefimovos kova tapo karštesnė ir dėl rusės dopingo skandalo, ir dėl lietuvės žodžių apie ją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 8, 2015, 6:27 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:55 AM

Pastarajam ir teko atsakinėti į Rusijos žiniasklaidos klausimus apie Rūtos žodžius, kai ši pakomentavo naujieną, kad jos pagrindinė varžovė Julija Jefimova sulaukė diskvalifikacijos dėl dopingo vartojimo.

2013 metų spalį J.Jefimovos organizme buvo rasta įprastai sunkiai aptinkamo anabolinio steroido dehidroepiandrosterono, padedančio atsigauti po krūvių ir auginančio raumenų masę. Tačiau Rusijos plaukikė išvengė įprastos dvejų metų diskvalifikacijos ir atlikusi 16 mėnesių bausmę suspėjo grįžti.

R.Meilutytė tuomet BBC teigė, kad J.Jefimovai bausmė – per švelni, ir pridūrė, kad ji – nešvari varžovė.

„Aš ją labai gerbiau. Tarp mūsų vyko puiki kova, bet dabar nelaikau jos tikrai nuoširdžia varžove“, – tuomet britams kalbėjo R.Meilutytė.

Ši tema plaukimo čempionate prisimenama dažnai.

„Mano dukra viską išsakė diplomatiškai. Ji pasakė, kad yra nusivylusi. Ir Julija tikrai elgėsi nesąžiningai, nes buvo aptikta dopingo. Anksčiau ji J.Jefimovą laikė švaria konkurente, bet dabar negali taip daryti, nes jau yra istorija. Tai buvo normalūs žodžiai. Ar Rūta neteisi? Ji nepasakė nieko blogo“, – sovsport.ru kalbėjo S.Meilutis.

Žurnalistai jo klausė, ar R.Meilutytė dabar neturėtų pakeisti savo požiūrio, nes J.Jefimova sugrįžo po bausmės. Jie priminė ir amerikietės Jessicos Hardy atvejį. 2008 metais sportininkės testas dėl dopingo buvo teigiamas ir ji sulaukė bausmės. Amerikietę plaukikę gynęs advokatas Howardas Jacobsas ėmėsi ir J.Jefimovos bylos.

„Atrodo, kad J.Hardy praleido dvejus metus, – pabrėžė S.Meilutis. – Bet jūs paklauskite Rūtos, ką dabar ji mano apie J.Jefimovą. Nenoriu būti už tai atsakingas“, – sakė jis.

J.Jefimovos ir R.Meilutytės kova Kazanėje stebima ypač atidžiai. 100 m plaukimo krūtine finale R.Meilutytė ilgą laiką pirmavo prieš rusę, bet galiausiai ši po posūkio įsibėgėjo ir iškovojo aukso medalį. R.Meilutytei atiteko sidabras. Dabar jųdviejų dvikovos laukiama ir 50 m plaukimo krūtine finale, kuris vyks sekmadienį.

„Taip, jos yra varžovės, bet dar turime Alią Atkinson, J.Hardy. Svarbu gerbti kiekvieną varžovę, – sakė S.Meilutis. – Bet Rūtos ir Julijos intriga visada sulaukia dėmesio. Pavyzdžiui, Barselonoje 2013 metais. Jųdviejų kova atneša rekordus ir medalius, tad nieko čia blogo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.