EUROLYGA 2023

M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė nusitaikė į dar vieną titulą

Pajėgiausia Lietuvos moterų

Pajėgiausios paplūdimio tinklininkės sieks Lietuvos čempionių vardų.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Pajėgiausios paplūdimio tinklininkės sieks Lietuvos čempionių vardų.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2015, 7:57 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:57 PM

Praėjusiais metais Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinės lyderės nedalyvavo nė viename iš Lietuvos čempionato etapų, nes tuo metu žaisdavo svarbiuose tarptautiniuose turnyruose, o šalies čempionėmis tapo Karolė Virbickaitė ir Vytenė Vitkauskaitė. Šiemet I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė dviejų atrankinių čempionato etapų Kaune bei Rokiškyje metu taip pat buvo išvykusios į tarptautines varžybas, tačiau žiūrovai turės galimybę išvysti jų pasirodymą finaliniame čempionato etape Vilniuje.

„Lietuvos čempionate nežaidėme jau porą sezonų. Smagu, kad galėsim sudalyvauti ir sužaisti su saviškėmis. Su kai kuriomis merginomis kartu treniruojamės jau visą vasarą, tikrai gerai viena kitą pažįstame, todėl bus labai įdomu“, – žada Europos žaidynių bronzos medalininkė Ieva Dumbauskaitė.

Paklausta apie didelį varžovių norą nugalėti stipriausią Lietuvos duetą, tinklininkė kalbėjo: „Manau, kad kitos komandos prieš mus žais negailėdamos jėgų ir norės įkąsti. O aš noriu sužaisti maksimaliai gerai ir laimėti. Be to, mes treniruojamės tikrai daug. Todėl, neslėpsiu, šiokį tokį nedidelį spaudimą jaučiu“.

Po dviejų pirmųjų Lietuvos čempionato etapų lyderėmis, surinkusiomis vienodą reitingo taškų skaičių (184 tšk.), yra net trys moterų poros – Vytenė Vitkauskaitė su Karole Virbickaite, Viltė Makauskaitė su Ieva Kazūraityte bei Irina Zobnina su Urte Andriukaityte.

Vyrų varžybose pirmauja pirmojo etapo Kelmėje nugalėtojai vilniečiai Robertas Juchnevičius ir Artūras Vasiljevas (184 tšk.), antra – marijampoliečio Edvino Vaškelio ir vilniečio Artūro Vincelovičiaus pora (160 tšk.), treti – šiauliečiai Martynas Miliukas bei Arūnas Kirsnys (148 tšk.).

Praėjusių metų Lietuvos čempionai Arnas Rumševičius su Luku Každailiu, dalyvavę tik viename atrankiniame etape, kol kas su 100 taškų yra 6-7 vietoje drauge su ką tik Europos jaunių U18 čempionate aukštą ketvirtą vietą iškovojusiais Audriumi Knašu bei Aurimu Mazūru.

Finalinis Lietuvos vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio čempionato etapas vyks rugpjūčio 15-16 dienomis Vilniuje, „Credit24“ arenoje prie Baltojo tilto nuo 10.00 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.