EUROLYGA 2023

R. Meilutytei prireikė teisininkų pagalbos

Sporto ir reklamos teisės klausimais olimpinei ir pasaulio plaukimo čempionei Rūtai Meilutytei nuo šiol patars advokatų kontora „Valiunas Ellex‟. Antradienį Lietuvos plaukikė, taip pat Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondas bei advokatų kontora „Valiunas Ellex‟ pasirašys teisinių paslaugų paramos sutartis.

Plakatas su R.Meilutyte, A.Sabonio ir V.Alekna.<br>M.Patašiaus nuotr.
Plakatas su R.Meilutyte, A.Sabonio ir V.Alekna.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:38 PM

Garsiai Lietuvos plaukikei, pasaulio bei Europos rekordininkei, olimpinei, pasaulio ir Europos čempionei R. Meilutytei advokatų kontora „Valiunas Ellex‟ neatlygintinai teiks teisines paslaugas, visų pirma, susijusias su jos sporto ir reklamos veikla, kad būtų maksimaliai apsaugotos šios unikalios sportininkės asmeninės neturtinės, intelektinės nuosavybės bei kitos teisės ir teisėti interesai.

R. Meilutytės labdaros ir paramos fondui „Valiunas Ellex‟ teiks teisines paslaugas klausimais, susijusiais su labdaros ir paramos fondo vykdoma visuomenei naudinga veikla. Labdaros ir paramos fondo pagrindinis tikslas yra bendruomeniškumo mūsų visuomenėje skatinimas ir plaukimo, kaip universalaus sporto bet kurio amžiaus ir fizinio pajėgumo žmonėms, propagavimas. Fondas kasmet rengia Šeimų estafečių varžybas „Rūtos Meilutytės taurė“.

„Kontora džiaugiasi geriausios Lietuvos plaukikės sprendimu dirbti su „Valiunas Ellex‟. Mums bus be galo malonu teisiniais klausimais patarti tokiai talentingai sportininkei kaip Rūta. Nuoširdžiai jai linkime pačios didžiausios sėkmės ir toliau garsinant Lietuvos vardą ir tikimės, kad mūsų kokybiškos teisinės paslaugos prisidės prie tolimesnės Rūtos sėkmės‟, – sako „Valiunas Ellex‟ vadovaujantysis partneris Rolandas Valiūnas.

Už sutarties vykdymą bus atsakingas „Valiunas Ellex‟ advokatas Mantas Rimkevičius, vienintelis Lietuvoje reklamos teisės ekspertas, apgynęs teisės mokslų daktaro laipsnį reklamos teisės srityje, ir R. Meilutytę teisiniais klausimais konsultuojantis jau nuo Londono olimpiados.

„Darbas su tarptautinėje erdvėje pripažinta advokatų kontora leis Rūtai jaustis saugiai tarptautinėje arenoje. Mūsų tikslas, kad geriausiai Lietuvos sportininkei plaukikei netektų spręsti sudėtingų teisinių klausimų, ypač susijusių su sporto ir reklamos veikla. Dėsime maksimalias pastangas, pasitelkdami visas savo žinias bei patirtį, kad Rūta ir Rūtos Meilutytės labdaros ir paramos fondas jaustųsi teisiškai saugūs ir visas savo jėgas bei energiją galėtų skirti savo pagrindinei veiklai – sportui bei visuomenės sveikatinimui‟, – sako Mantas Rimkevičius.

„Valiūnas Ellex“ yra sukaupusi išskirtinę patirtį sporto teisės srityje. Kontora atstovavo klientus Lozanos sporto arbitraže, FIFA ir FIBA ginčų sprendimo institucijose, ginčuose su Tarptautiniu olimpiniu komitetu ir Kūno kultūros ir sporto departamentu, visais veiklos klausimais konsultuoja Lietuvos krepšinio federaciją, Lietuvos plaukimo federaciją ir Lietuvos kiokušin karate federaciją, didžiausią krepšinio agentūrą BBaltics, gynė Lietuvos krepšinio rinktinės narius nuo jų buvusio agento reikalavimų, konsultavo Donatą Motiejūną, Martyną Pocių, padėjo tirti sporto federacijoms pirmuosius dopingo ir sutartų varžybų atvejus, rengė Europos Komisijos studiją apie sporto reguliavimą. Kontoros asocijuotas teisininkas Julius Zaleskis yra Lietuvos krepšinio federacijos Etikos, drausmės ir apeliacinės komisijos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.