EUROLYGA 2023

U. Boltas kursto aistras

Jis pasiekė pasaulio rekordus, laimėjo olimpinius aukso medalius, šoko stadione ir pavertė sprinto lenktynes smagiu reginiu. Tačiau vieno dalyko Usainas Boltas negali padaryti. “Aš to negaliu padaryti vienas“, – pareiškė U.Boltas Pekine.

U.Bolto laukia iššūkiai Pekine.<br>AP nuotr.
U.Bolto laukia iššūkiai Pekine.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2015, 9:47 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:13 PM

Grįžęs į Pekiną, kur pagerino tris pasaulio rekordus ir laimėjo tris aukso medalius 2008 metų olimpinėse žaidynėse, greičiausias planetos žmogus kalbėjo ne tik apie titulus.

Jamaikos sprinteris prakalbo kita svarbią jam tema – apie dopingą: „Žmonės sako, kad privalau laimėti dėl paties sporto. Bet yra daug kitų atletų, kurie varžosi sąžiningai visą karjerą.“

Vokietijos televizijos kanalas ARD ir britų laikraštis „The Sunday Times“ šią vasarą paskelbė, kad net 146 olimpiniai ir pasaulio pirmenybių medaliai buvo laimėti vidutinių ir ilgų nuotolių bėgikų, kurių dopingo testų rezultatai buvo įtartini.

Net ir jo gimtajai Jamaikai patekus į įtartinų dėl dopingo šalių sąrašus, U.Bolto įvaizdis nenukentėjo.

Sekmadienį jis stos į kovą 100 m rungties finale (žinoma, jei nebus netikėtumų), o jo varžovai bus JAV sprinteriai Justinas Gatlinas ir Tysonas Gay bei kitas jamaikietis Asafa Powellas. Visi trys yra buvę diskvalifikuoti dėl dopingo per savo karjerą.

Vienas reporteris šias lenktynes jau prilygino kovai tarp gėrio (U.Boltas) ir blogio (J.Gatlinas). Nė vienas atletų į šias diskusijas nesivėlė.

„Aš nebandau laimėti populiarumo varžybų prieš ką nors asmeniškai, – sakė J.Gatlinas. – Turiu savo tikslų. Tikiuosi, jog mano startai bus įdomūs žmonėms, kuriems aš rūpiu.

Tik tai man yra reikšminga.“

J.Gatlinas šiemet yra pasiekęs geriausią sezono rezultatą – 9,74 sek. Jis gali varžytis, nes taisyklės leidžia dopingu susitepusiam atletui grįžti po diskvalifikacijos.

Kai kurie mano, kad tai nėra teisinga, bet U.Boltas nesivėlė į debatus.

„Taisyklės yra taisyklės, – sakė Jamaikos bėgikas. – Jei taisyklės leidžia grįžti į sportą, nieko negaliu padaryti.

Aš pripažįstu taisykles.“

U.Boltui, kuriam penktadienį sukako 29 metai, kairės šlaunies trauma trukdė atsiskleisti šiemet bėgimo trasoje. Jis pasirodė tik vienintelėse varžybose, kuriose 100 m įveikė per 9,87 sek.

Bet U.Boltas liko patenkintas savo pasirengimu pasaulio čempionatui, o jo treneris Glenas Millsas kėlė aukštyn nykštį ir šypsojosi po sunkių pratybų.

„Nesijaudinu dėl nieko, – pažymėjo U.Boltas. – Kol mano treneris yra patenkintas.“ (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.