EUROLYGA 2023

Latvijoje lūžusi golfo lazda J.Budrikiui kainavo čempiono titulą

Tris dienas Latvijoje vykęs atviras golfo čempionatas 18 duobučių aikštyne tapo tikru profesionalumo išbandymu lietuviams. 21-erių golfo žaidėjas Juozas Budrikis iki pat paskutinės akimirkos užtikrintai žengė pergalės link. Ir tik paskutinę turnyro dieną, suklupęs prie 17 duobutės, per akimirką prarado čempiono titulą.

J.Budrikis<br>golfofederacija.lt
J.Budrikis<br>golfofederacija.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 24, 2015, 5:10 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 2:51 AM

Pergalę varžybose šventė turnyro šeimininkas, J.Budrikio treniruočių draugas Roberts Eihmanis. Per tris dienas latvis atliko 225 smūgius. Lietuvio rezultatas – 227 smūgiai.

Kitas perspektyvus žaidėjas, neseniai Slovakijos atviro čempionato nugalėtoju tapęs 16-metis Gediminas Markevičius žaidė sirguliuodamas. Aukštos temperatūros kamuojamas Europos centro golfo klubo atstovas, atlikęs 230 smūgių, turėjo tenkintis penktąja vieta.

Nepaisant išbandymų lietuviai įrodė, kad tarptautiniuose turnyruose gali lygiaverčiai varžytis su labiau patyrusiais ir aukštesnį Pasaulio golfo žaidėjų reitingą turinčiais sportininkais. Antrosios vietos laimėtojas J.Budrikis sako, kad šiame čempionate pritrūko ne pasiruošimo ar susikaupimo, o paprasčiausios sėkmės.

„Antrąją varžybų dieną sulūžo viena iš mano keturių lazdų. Kadangi nebegalėjau ja naudotis, atliekant lemiamą smūgį prie 17 duobutės teko rizikuoti. Mušiau didesnį atstumą su kita lazda. Kamuoliukas nuskriejo toli, jį radome, tačiau jau pasibaigus ieškojimo laikui, todėl gavau baudos taškų. Tai ir lėmė, kad likau antras“, – pasakojo J.Budrikis.

Golfo lazdos kiekvienam žaidėjui yra gaminamos individualiai, todėl lietuvis neturėjo galimybių ir laiko įsigyti naują. Turnyre teko žaisti su tomis lazdomis, kurios dar liko sveikos ir improvizuoti.

Nors dėl lūžusios lazdos pergalė ir išslydo iš rankų, J.Budrikis džiaugiasi puikiu pasirodymu. Užimta antroji vieta Latvijos atvirame čempionate – geriausias jo karjeros pasiekimas. „Šiemet pavyko tapti Lietuvos golfo čempionu, o atviruose turnyruose užsienyje geriausiai buvau pasirodęs Estijoje.

Ten prieš dvejus metus buvau ketvirtas. Šią vasarą su kitais žaidėjais keliaujame po turnyrus, nes už dalyvavimą juose yra skiriami Pasaulio golfo žaidėjų reitingo taškai. Jau buvome Lenkijoje, Slovakijoje, Latvijoje, po savaitės vyksime į Turkiją“, – kalbėjo J.Budrikis.

Į atvirą turnyrą Turkijoje J.Budrikis ir G.Markevičius pakviesti pirmąjį kartą. Sportininkams tai yra puikus įvertinimas, nes norint pakliūti į šį turnyrą reikia atitikti organizatorių keliamus profesionalumo reikalavimus.

„Šiuo metu jau yra užsakyta nauja lazda, iki išvykstant į turnyrą Turkijoje turėčiau ją gauti. Tikiuosi, kad ten tokių staigmenų nebebus ir pavyks įgyvendinti savo tikslus. Norėčiau išlaikyti stabilumą ir pakliūti į dešimtuką. Aišku, kaip ir kiekvienas sportininkas galvoju apie pergalę. O kaip ten bus – pamatysime po turnyro“, – nesiryžo prognozuoti J.Budrikis.

Atvirame Latvijos golfo turnyre iš viso varžėsi 99 sportininkai iš 15 pasaulio šalių. Be J.Budrikio ir G.Markevičiaus jame dalyvavo ir dar trys Lietuvos atstovai: Pierre Norgren (35 vieta), Rolandas Gaidys (36 vieta) ir Paulius Baltramonaitis (42 vieta).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.