EUROLYGA 2023

Treniruotis neturi kur, bet įveikė Izraelį

Lietuvos vandensvydžio rinktinė sėkmingai pradėjo Europos čempionato 2-ojo turo varžybas Netanijoje (Izraelis), pirmosiose rungtynėse penktadienį įveikę šeimininkų komandą 11:8 (2:1, 1:3, 4:2, 3:2). Turnyre dar dalyvauja Olandijos ir Gruzijos rinktinės, kurios tarpusavyje sužaidė 5:5.

Fotografuodamiesi su ambasadoriumi E.Bagdonu vandensvydininkai nepastebėjo, kad vėliavą laiko ne ta puse.<br>N.Papaurėlio/LVF nuotr.
Fotografuodamiesi su ambasadoriumi E.Bagdonu vandensvydininkai nepastebėjo, kad vėliavą laiko ne ta puse.<br>N.Papaurėlio/LVF nuotr.
Lietuvos rinktinė neturi sąlygų treniruotis.<br>LVF nuotr.
Lietuvos rinktinė neturi sąlygų treniruotis.<br>LVF nuotr.
Pirmajame ture lietuviai pralaimėjo visus mačus.<br>LVF nuotr.
Pirmajame ture lietuviai pralaimėjo visus mačus.<br>LVF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 26, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:48 PM

Įvarčius lietuviams pelnė Janas Bakulo – 4, Egidijus Sutkus – 3, Julius Goštautas – 2, Mantas Pelakauskas ir Antonas Sugoniakas – po 1.

Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko treniruojama rinktinė prieš kovas Izraelyje treniravosi ir žaidė turnyre Vokietijoje, kur tarp 8 komandų užėmė 5-ąją vietą.

Rinktinės pagrindą sudaro Vilniaus, Kauno ir Alytaus sporto mokyklų auklėtiniai. Lietuvos komandą sustiprino ir vienas vandensvydininkas žaidžiantis užsienyje -- rinktinės lyderis Janas Bakulo, su Duisburgo komanda rungtyniaujantis Europos čempionų lygoje. Komandoje žaidžia ir veteranai – kaunietis Egidijus Sutkus, vartininkas Andrejus Pometko iš Vilniaus.

„Lietuvos rinktinei tai puiki proga grūdinti jaunimą. Mums sunku kautis su profesionaliais sportininkais. Jų finansavimas ir treniruočių sąlygos yra pasakiškos, o Lietuvoje šiai olimpinei sporto šakai dėmesys skiriamas nepakankamas. Baseinų trūkumas, ypač sostinėje, neleidžia šiai sporto šakai pilnaverčiai vystytis, tačiau trenerių bei sportininkų entuziazmas nuteikia optimistiškai“, – sakė Lietuvos vandensvydžio federacijos generalinis sekretorius Rolandas Vizgirda.

Europos čempionato pirmajame ture, kuris vyko dar žiemą Turkijoje, Lietuvos rinktinė taškų nepelnė, nusileidusi Vokietijai, Turkijai ir Baltarusijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.