EUROLYGA 2023

R. Vyšniauskas vėl pakliuvo – jis vartojo dopingą

Nemaloni gimtadienio dovana nuo Lietuvos antidopingo agentūros. Buvęs vienas garsiausių Lietuvos sportininkų sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, rugsėjo 23 dieną šventęs 39-ąjį gimtadienį, diskvalifikuotas už antidopingo taisyklių pažeidimą 2 metams. 2015 m. rugsėjo 25 dieną Lietuvos sunkiosios atletikos federacija informavo Lietuvos antidopingo agentūrą, kad sunkiaatletis R.Vyšniauskas diskvalifikuotas 2 metams dėl draudžiamos medžiagos dehidrochlormetiltestosterono, kuri yra tarptautiniame standarte – draudžiamų medžiagų sąraše ir priskiriama grupei S1.Anabolinės medžiagos, vartojimo.

R.Vyšniauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Vyšniauskas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2015, 11:32 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 11:24 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Tai jau antras kartas, kai R.Vyšniauskas pagaunamas vartojęs draudžiamus preparatus sporte – pirmą kartą klaipėdietis buvo diskvalifikuotas 1997 metais. Tuomet jam buvo skirta taip pat dvejų metų diskvalifikacija.

Šįkart draudžiama medžiaga buvo aptikta sportininko dopingo mėginyje 2014 metų balandžio 6 dieną ne varžybų metu, mėginį paėmė Lietuvos antidopingo agentūra. Sankcija skirta vadovaujantis „Pasauliniu antidopingo kodeksu 2009“ ir Lietuvos antidopingo taisyklėmis, galiojusiomis pažeidimo padarymo metu. Diskvalifikacijos laikotarpis pradėtas skaičiuoti nuo dopingo mėginio paėmimo dienos.

Pagal Tarptautinės antidopingo agentūros taisykles, net ir pagavus sportininką vartojant draudžiamus preparatus, diskvalifikaciją skelbia ne agentūra, o sporto federacija. Lrytas.lt žiniomis, šalies Antidopingo agentūra jau ne vieną mėnesį laukė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos verdikto dėl R.Vyšniausko diskvalifikavimo.

Kitais metais visos Antidopingo agentūros gaus didesnių galių – tuomet galimas diskvalifikacijos vilkinimas bus kur kas trumpesnis.

Manoma, kad dėl galimai žinomo rezultato praėjusiais metais R.Vyšniauskas paskelbė apie sportininko karjeros pabaigą ir ėmėsi verslo.

„Čia jūs norėtumėte, kad Ramūnas kuo greičiau baigtų karjerą. O mes tikimės dalyvauti ir Rio de Žaneiro olimpiadoje“, – prieš dvejus metus į žurnalistų klausimą, ar neverta trauktis iš sporto, atsakė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas Bronislovas Vyšniauskas, kalbėdamas apie sūnaus R.Vyšniausko planus.

Šalies sunkioji atletika neišlenda iš dopingo skandalų – neseniai dvejų metų diskvalifikavimu nubaustas dar vienas garsus šalies sunkiaatletis – Aurimas Didžbalis.

Dehidrochlormetiltestosteronas – anabolinis steroidas: natūralūs ar sintetiniai steroidiniai hormonai spartina anabolinius procesus (ląstelių augimą, dalijimąsi, baltymų sintezę), kurie ypač pasireiškia raumeniniame ir kauliniame audiniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio