EUROLYGA 2023

Prasidėjo 6-osios Pasaulio kariškių sporto žaidynės.

Spalio 2-11 dienomis Korėjoje, Mungyeongo mieste, vyksta 6-osios Pasaulio kariškių sporto žaidynės, kurias organizuoja Tarptautinė Kariškių Sporto Taryba – CISM (Conseil International du Sport Militaire). Lietuvos kariuomenės komandos sudėtį sudaro 39 sportininkai, iš kurių – net 22 kariai savanoriai iš Dainavos apygardos 1-osios, Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios, Žemaičių apygardos 3-iosios, Vyčio apygardos 5-osios ir Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinių.

Lietuvos karių delegacija žaidynėse.<br>A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos karių delegacija žaidynėse.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 4:21 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 5:46 AM

Delegacijai vadovaujantis Lietuvos kariuomenės sporto klubo viršininkas ats. plk. ltn. Valentinas Mizgaitis informavo, kad šiemet žaidynėse Korėjoje susikaus beveik 8 700 sportininkų iš 110 pasaulio šalių. Lietuvos kariuomenės sportininkai su priešininkais susirungs orientavimosi, rankinio, dziudo, parašiutų sporto, maratono, lengvosios atletikos, imtynių ir šiuolaikinės penkiakovės šakose.

„Šiemet visų sporto šakų atstovai yra pajėgūs kovoti dėl medalių. Į delegaciją pakliuvo kariai arba atstovaujantys nacionalinę rinktinę savose sporto šakose arba dalyvaujantys aukščiausios lygos nacionaliniame čempionate“, – sako V. Mizgaitis.

Lietuvių rungtynes stebėsiantis KASP vadas plk. ltn. Arturas Jasinskas yra įsitikinęs, kad daugeliui savanorių šios žaidynės yra labai didelė motyvacija: „Visada, kviesdamas sportininkus jungtis į savanorių gretas, motyvuoju juos galimybe dalyvauti šiose žaidynėse. Sutikite, nekiekvienas sportininkas gali patekti į olimpines žaidynes, tačiau jam gali pavykti pakliūti į pasaulio kariškiams skirtas žaidynėse, ir gal net čia iškovoti medalį“.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai Pasaulio kariškių sporto žaidynėse dalyvauja jau 6 kartą. Iš viso Lietuvos kariai Pasaulio kariškių žaidynėse yra iškovoję 17 medalių: 2 aukso, 3 sidabro ir 12 bronzos.

Aukso medalius Lietuvai prieš ketverius metus žaidynėse iškovojo KASP kariai eil. Simonas Krėpšta ir eil. Sandra Paužaitė orientavimosi sporto varžybos.

Pirmosios Pasaulio kariškių žaidynės įvyko 1995 m. Italijoje, Romoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.