EUROLYGA 2023

Broliai Klyčko kurpia planą, kaip prasmukti į 2016-ųjų žaidynes

Kijevo meras Vitalijus Klyčko ieško galimybių padėti savo jaunesniam broliui Volodymyrui Kličko patekti į 2016-ųjų olimpiadą Rio de Žaneire, nors pagal galiojančias taisykles profesionaliems boksininkams į žaidynes durys uždarytos. Maža to – olimpiadose boksininkams yra nubrėžtas ir amžiaus limitas, kurį Ukrainos bokso žvaigždė bandys apeiti.

V.Klyčko dar norėtų startuoti Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>APF nuotr.
V.Klyčko dar norėtų startuoti Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:00 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Mes su mėgėjų bokso asociacijos (AIBA) vadovu pietų korėjiečiu  Ching-Kuo Wu aptarėme galimybe Volodymyrui startuoti Rio de Žaneiro olimpiadoje. Tai buvo labai rimta kalba, kuri gali išsirutulioti į tam tikrus žingsnius. Mes galvojame apie kitų metų žaidynes“, – kalbėjo Ukrainos sostinės meras V.Klyčko, panoręs apeiti tiesioginius atsakymus apie galimus brolių žingsnius šiuo klausimu.

Pagal galiojančią nuostatą, WBA, WBO, IBF ir IBO bokso organizacijų čempionai ir turnyrų dalyviai negali dalyvauti olimpinėje atrankoje ir žaidynėse. Yra ir dar vienas niuansas: į olimpiadas varžytis dėl medalių neprileidžiami vyrai ir moterys, kurių amžius yra didesnis kaip 40 metų. V.Klyčko kitų metų kovo 25 dieną sukaks 40 metų, o olimpiada Brazilijoje vyks rugpjūčio 5-25 dienomis.

39-erių V.Klyčko profesionaliame ringe iš 67-erių kovų laimėjo 64 ir net 53 kartus ringą paliko nokautavęs varžovą. Ukrainietis yra visų keturių bokso organizacijų sunkaus svorio kategorijos čempionas.

Mėgėjų varžybose ukrainietis ringe boksavosi 140 kartų, iš jų nugalėtoju buvo 137 kartus. 1996 metais V.Klyčko  laimėjo Atlantos olimpinėse žaidynėse auksą ir po to patraukė į profesionalųjį boksą.

Manoma, kad Ukrainos įžymybė galėtų atsisakyti visų savo titulų, pereiti atgal į mėgėjus, tuomet atsirastų prielaidos V.Klyčko dalyvauti olimpinėje atrankoje. Tačiau tai galima būtų daryti tik su AIBA vadovų palaiminimu.

Tuo tarpu jau oficialiai pranešama, kad Volodymyras Klyčko atsigavo po patirtos per treniruotę traumos ir jau pradėjo rengtis būsimai akistatai su britu Tysonu Fury.

„Aš jau rengiuosi mačui. Lapkričio 28 diena bus labai svarbi T.Fury. Jis supras, kas yra kas ir pajus mano kumščio jėgą“, – socialiniame tinkle Twitter pareiškė V.Klyčko.

Pradžioje buvo nutarta, kad boksininkai susikaus spalio 24 dieną Vokietijos mieste Diuseldorfe, tačiau dėl ukrainiečio traumos dvikova perkelta į lapkričio 28-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.