EUROLYGA 2023

Čiuožėja Goda Butkutė su partneriu rusu renka vis daugiau balų

Trenerės L.Vanagienės lūkesčiai dėl G.Butkutės pildosi.<br>P,Mantauto nuotr.
Trenerės L.Vanagienės lūkesčiai dėl G.Butkutės pildosi.<br>P,Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 6:59 AM

Lenkijoje vykstančiose Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) „Challenger“ serijos dailiojo čiuožimo „Warsaw Cup“ varžybose, kuriose dalyvauja ir būrys Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinių, sėkmingai porinio čiuožimo (9 poros) rungtyje startavo ir trečią vietą užėmė 16-metė Goda Butkutė ir 24-erių Nikita Jermolajevas.

Jau po trumposios programos (45,34 balo) trečiojoje pozicijoje įsitvirtinusi Lietuvos pora šeštadienį su 104,5 balo (asmeninis rekordas) užėmė trečią vietą ir laisvojoje programoje.

Bendroje įskaitoje surinkę 149,84 balo Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas 11,34 balo aplenkė ketvirtojoje pozicijoje likusius baltarusius Tacjaną Danilovą ir Nikolajų Kamiančiuką, kurie po trumposios programos taip pat turėjo 45,34 balo.

Tai jau trečiasis poros medalis šį debiutinį sezoną sudalyvavus keturiuose tarptautiniuose turnyruose.

ISU varžybose Milane (Italija) G.Butkutė ir N.Jermolajevas iškovojo antrą vietą, o Saranske (Rusija) buvo treti, o Taline (Estija) – ketvirti.

Pora patvirtino, kad yra verta Europos ir pasaulio čempionatų, vis surinkdama kvalifikacinius Europos ir pasaulio čempionatų taškus už techniką, kuriuos yra nustačiusi Tarptautinė čiuožimo sąjunga.

Atranka į minėtus čempionatus yra sudėtinga, tačiau suaugusių porinio čiuožimo varžybų debiutantai šį atrankos barjerą įveikė jau savo pirmųjų varžybų metu.

Porinių šokių varžybas Lenkijoje laimėjo Vokietijos sportininkai Aliona Sawchenko ir Bruno Massotas (209,60 balo), o sidabras atiteko italams Nicolei della Monicai ir Matteo Guarise (191,98 balo).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.