EUROLYGA 2023

Ilgaliežuviui T. Fury – prasta žinia iš Britų bokso federacijos

27-erių metų boksininkas Tysonas Fury niekaip neatsikrato bėdų dėl savo neapgalvotų kalbų. Didžiosios Britanijos bokso federacijos valdyba pareikalavo atleto pasiaiškinti dėl savo netinkamų ir kontroversiškų pasisakymų.

T.Fury turės pasiaiškinti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Fury turės pasiaiškinti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 2:30 AM

Pasaulio sunkaus svorio čempionu pagal WBA ir WBO versijas tapęs T.Fury privalės susitikti su valdybos nariais, kurie nori atvesti į protą boksininką.

Ir tai ne vienintelės T.Fury bėdos. Kiek anksčiau britai sukūrė peticiją, kurią jau pasirašė beveik tiek pat žmonių, kiek ir peticiją, kurioje pasisakoma prieš Sirijos bombardavimą.

Peticiją sukūrusių žmonių tikslas – išbraukti boksininką iš kandidatų BBC apdovanojimuose laimėti metų sporto asmenybės titulą.

Ir visa tai – dėl ilgo boksininko liežuvio. Dar 2013 metais jis prisikalbėjo tiek, kad viso to užtektų gyvenimui.

Tada jis pareiškė, kad pakartų savo seserį, jei ši būtų pasileidėlė, taip pat kelis kartus nepagarbiai atsiliepė apie homoseksualus ir prašė iš kalėjimo paleisti jo tėvą, kuris buvo nuteistas devyniems metams už tai, kad gatvės kovoje žmogui išlupo akį.

Tačiau didžiausią britų įsiūtį sukėlė prieš beveik du mėnesius T.Fury duotas interviu, kuriame boksininkas pareiškė, kad homoseksualumo ir abortų įteisinimas jam prilygsta pedofilijos legalizavimui.

Sportininkas jau kelis kartus neigė, kad yra nusistatęs prieš homoseksualius žmones ir sakė, jog jo tikslas – suvienyti pasaulį.

Vienintelė džiugi naujiena T.Fury – policija nusprendė nesiimti jokių veiksmų dėl jo kalbų.

Moterų nepakantumą boksininkas užsitraukė tada, kai pareiškė, kad jų vieta – virtuvėje ir gulėti ant nugaros.

Prieš keletą dienų T.Fury neteko Tarptautinės bokso federacijos (IBF) čempiono diržo. Jis atsisakė kovoti su ukrainiečiu Viačeslavu Glazkovu ir sutarė dėl revanšo kovos su Volodymyru Klyčko.

IBF reikalavo, kad iki antros kovos su V.Klyčko T.Fury suremtų pirštines su V.Glazkovu, tačiau britas nepanoro kautis su ukrainiečiu, kurio vadybininkas – lietuvis Egis Klimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.