EUROLYGA 2023

Rokiruotė: kelialapį iškovojo viena, į olimpiadą vyks kita

Buriuotoja Viktorija Andrulytė tapo pirmąja Lietuvos sportininke, iškovojusia kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Nepaisant sėkmingų startų tarptautinėje arenoje, 23-ejų lietuvė olimpinio kaimelio kitąmet greičiausiai neišvys.

Gintarė Scheidt turės galimybę iškovoti dar vieną olimpinį apdovanojimą.<br>Vidmanto Balkūno nuotr. iš archyvo.
Gintarė Scheidt turės galimybę iškovoti dar vieną olimpinį apdovanojimą.<br>Vidmanto Balkūno nuotr. iš archyvo.
Viktorija Andrulytė tapo pirmąja Lietuvos sportininke, iškovojusia kelialapį į Rio de Žaneirą.<br>LBS nuotr.
Viktorija Andrulytė tapo pirmąja Lietuvos sportininke, iškovojusia kelialapį į Rio de Žaneirą.<br>LBS nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robertas Trakys

Dec 13, 2015, 9:53 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 6:33 PM

2014-ųjų rugsėjį Ispanijoje vykusiame pasaulio čempionate „Laser Radial“ klasėje dalyvavusi V.Andrulytė užėmė 22 vietą, už nugaros palikusi Pekino olimpiados vicečempionę Gintarę Volungevičiūtę-Scheidt, kuri buvo 34-a. Tituluočiausią šalies buriuotoją jaunajai sportininkei pavyko aplenkti ir 2015-ųjų planetos pirmenybėse: nors didžiąją varžybų dalį tarp lyderių figūravo G.Scheidt pavardė, galutinėje įskaitoje ji užėmė 19 vietą, tuo tarpu V.Andrulytė – 15-ą.

Vis dėlto aukštesnes pozicijas svarbiausiuose metų startuose nurungė patirtis ir titulai.

„Gintarė pirmas mūsų numeris, o Viktorija atsarginis. Paskutinė data, kada reikia įvardyti sportininką, vyksiantį į olimpiadą, yra birželis. Jei būtų trauma ar dar kažkas, – lrytas.lt teigė abi buriuotojas išugdęs treneris Linas Eidukevičius. – Turėjome nemažai kontrolinių varžybų, o paskutinis etapas buvo pasaulio čempionatas. Gintarė dar prieš jį buvo priekyje, daug taškų surinkusi iš kitų regatų.“

Po motinystės atostogų į sportą grįžusi G.Scheidt jau spėjo pasiekti aukštų rezultatų: viename iš pasaulio taurės etapų olimpinė vicečempionė užėmė antrą vietą.

„Sprendimą lėmė viso sezono rezultatai: Viktorija Gintarei pralaimėjo beveik visas varžybas, išskyrus pasaulio čempionatą, – tikino L.Eidukevičius. – Susidėjo daug niuansų,yra didelis inventoriaus trūkumas, Viktorija dėl finansų stygiaus plaukė senu laivu. Negali sudaryti vienodai gerų sąlygų abiems. Jei nėra pinigų – tai nėra.“

33 metų G.Scheidt 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabrą, po ketverių metų Londone buvo šešta, tačiau tais pačiais metais tapo planetos čempione. Ko laukti iš žymiausios šalies buriuotojos Rio de Žaneire?

„Tiek Pekine, tiek Londone prognozavome 1-8 vietas. Niekas nesikeičia ir dabar, tačiau šioje sporto šakoje svarbus ir laimės faktorius“, – sakė L.Eidukevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.