EUROLYGA 2023

Lietuvos banko kirtis kreditų bendrovei: kas laukia sporto?

Lietuvos banko sprendimas pritaikyti griežčiausią bausmę „4finance“ privertė suklusti ir sporto pasaulį. Po šios bendrovės pavadinimu – vieni stambiausių sporto rėmėjų „SMSCredit“ ir „Vivus“.

Lietuvos futbolo A lygą remia „SMSCredit.lt“.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Lietuvos futbolo A lygą remia „SMSCredit.lt“.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2015, 8:46 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 1:16 PM

Penktadienį Lietuvos bankas paskelbė, kad dėl daugybinių teisės aktų pažeidimų, susijusių su netinkamu klientų mokumo vertinimu, prekės ženklus „SMSCredit“ ir „Vivus“ naudojanti vartojimo kreditų bendrovė „4finance“ penktadienį išbraukta iš viešojo vartojimo kredito davėjų sąrašo.

Tai reiškia, kad įmonė nebegalės teikti kreditų. Vartojimo kreditus iš bendrovės „4finance“ anksčiau gavę asmenys turės juos grąžinti sutartyse numatytomis sąlygomis.

„Griežčiausią įstatymuose nustatytą sankciją pritaikėme už nevienkartinius teisės aktų pažeidimus ir nepaisymą priežiūros institucijos ne sykį išsakytų nurodymų juos pašalinti“, – specialiame pranešime buvo cituojamas Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

„SMSCredit.lt“ yra pagrindinė Lietuvos futbolo A lygos rėmėja. Įmonė yra ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rėmėja.

Sporto aistruoliai puikiai žino ir „Vivus.lt“ vardą. Ypač tie, kurie domisi rankiniu, nes „Vivus.lt“ yra pagrindinė Lietuvos rankinio lygos rėmėja. Įmonės pavadinimas yra įtrauktas į lygos pavadinimą.

Lietuvos sporto apdovanojimų Metų sportininko nominaciją pristato „Vivus.lt“. „Vivus.lt“ yra ir viena pagrindinių Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) remėjų.

Lrytas.lt žiniomis, LTOK pavojaus varpais dėl to neskambina.

Penktadienį „4finance“ teigė, kad ir toliau tieks greituosius kreditus, o įmonė kreipsis į teismą.

„Visgi Lietuvos bankui ir jų partneriams nepavyks perimti 7 metus plėtoto verslo, nes vartojimo kreditų „SMScredit.lt“ ir „Vivus.lt“ prekės ženklai, svetainės ir sistemos nuo šiandien bus perleisti kitam vartojimo kredito teikėjui, todėl klientams niekas nesikeis.

Vartotojai ir toliau galės naudotis kreditų paslaugomis SMScredit.lt ir Vivus.lt svetainėse, sudaryti sutartis ir gauti paskolas, kurias tiesiog teiks kita įmonė. Kreditus jau turintiems klientams taip pat niekas nesikeičia, UAB „4finance“ toliau sėkmingai veikia ir aptarnauja klientus pagal esamas sutartis“, – teigė „4finance“ bendrovės direktorius Gediminas Velička.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.