EUROLYGA 2023

Brutalu: 2015 metų nokautų viršūnėje – R. Rousey pažeminimas

Geriausius iš geriausių mišrių kovos menų (MMA) kovotojus vienijanti amerikiečių organizacija UFC („Ultimate Fighting Championship“) kaip ir kiekvienais metais pateikė geriausių nokautų dešimtuką.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2015, 6:28 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 5:59 PM

O šie metai buvo tikrai gražūs ir kupini kvapą gniaužiančių kovų – dar iki šiol kovinio sporto mėgėjai negali pamiršti Conoro McGregoro pergalės prieš Jose Aldo ir nokautuotos Rondos Rousey veido.

Nors tai – neabejotinai du reikšmingiausi ir žinomiausi metų nokautai, tačiau nustebsite, kiek dar galėjote praleisti – pateikiame jums pačios UFC organizacijos sudarytą metų nokautų „Top 10“.

10. Mattas Dwyeris prieš Williamą Macario

M.Dwyeris žinomas dėl „Supermeno smūgio“ visas karjeros kovas laimėjo nokautais ir ši nebuvo išimtis. Jo firminis smūgis iš šalies atrodo ne toks ir pavojingas bei neišvengiamas, tačiau varžovai nuo jo krenta stipriai. Tuo įsitikino ir W.Macario.

9. Thomasas Almeida prieš Bradą Pickettą

Vienas daugiausiai žadančių jaunųjų kovotojų UFC Th.Almeida yra tikras žvėris kovų narve. Jis visas kovas siekia baigti greitai ir nokautais. Jo ir B.Picketto kova buvo iš tiesų įspūdinga – pergalę tarp aršiai besigrūmusių kovotojų lėmė tik tikslumas – B.Picketas pabandė keliu suduoti brazilui, tačiau nepataikė ir pats sulaukė atsakomojo smūgio iš varžovo, pabaigusio kovą.

8. Uriahas Hallas prieš Gegardą Mousasi

U.Hallas šioje kovoje priminė, kokiais įspūdingais nokautais jis garsėja – įspūdingu smūgiu patiesęs vokietį jis pabaigė jo naktį – tą reikia pamatyti.

7. Andrejus Arlovskis prieš Travisą Browne'ą

Kaip galima nemylėti šios kovos – nors jos pabaiga ir nebuvo ta, kuris privers išsižioti, bet kai teisėjas nutraukė kovą jau buvo aišku, kad T.Browne'as yra pribaigtas. Dar didesnį įspūdį padarė A.Arlovskio grįžimas į kovą, kai praleido galingą varžovo smūgį.

6. Stephenas Thompsonas prieš Jake'ą Ellenbergerį

S.Thompsonui reikėjo pademonstruoti viską, ką gali, kad laimėtų šią kovą ir jis tą padarė. Ši pergalė S.Thompsonui leido tapti itin gerbiamu kovotoju, galinčiu svajoti apie kovą dėl čempiono diržo.

5. Frankie Edgaras prieš Chadą Mendesą

Nuo tada, kai 2013 metais F.Edgaras neteko puslengvio svorio čempiono diržo, jis darė viską, kad jį susigražintų. Paskutinė jo pergalė prieš Ch.Mendesą parodė, kad šiam kovotojui metas suteikti šansą gauti tai, ko jis nusipelnė.

4. Paulas Felderis prieš Danny Castillo

P.Felderio pergalė prieš D.Castillo – viena įsimintiniausių per visus metus. Tokie vaizdai pasitaiko retai – tad nepražiopsokite.

3. Thiago Santosas prieš Steve'ą Bosse

Th.Santoso spyris į S.Bosse galvą privertė sulaikyti kvapą – visi suprato, kad po tokio smūgio kovotojas nuo narvo grindų neatsikels.

2. Conoras McGregoras prieš Jose Aldo

Jeigu C.McGregoro pergalė per 13 sekundžių nebuvo kompiuterinis žaidimas, mes tai pavadinsime nepriekaištinga pergale. Tai buvo laukiamiausia 2015 metų kova.

1. Holly Holm prieš Rondą Rousey

C.McGregoro pergalė nustebino ne todėl, kad jis laimėjo, o todėl, kad laimėjo taip greitai. Bet H.Holm pergalė prieš R.Rousey buvo ta, kuris šokiravo visą UFC pasaulį. Nenugalėta čempionė negalėjo nieko padaryti prieš išsišokėlę ir krito antrajame raunde po galingo kojos smūgio – štai jums ir metų nokautas.

Jau aišku, kad šios dvi kovotojos susitiks dar kartą – R.Rousey sieks revanšo – mišrių kovos menų žvaigždės susirems kitų metų liepos 9-ąją dieną Las Vegase.

Šią informaciją patvirtino UFC prezidentas Dana White'as. R.Rousey pripažino, kad yra labai nusivylusi dėl to, jog negalės baigti karjeros neįveikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.