EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio rinktinė patikrino rezervą

Sėkmingiau sužaidę antrąją rungtynių pusę, lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai. Antrajame kėlinyje įvarčių sąskaitą papildė rinktinės senbuviai, todėl Lietuvos rinktinei pavyko susikrauti solidesnį pranašumą į savo pusę ir laimėti rungtynes rezultatu 32:28.

A.Juškėnas džiaugiasi, kad komanda patikrino rezervą.<br>LRF nuotr.
A.Juškėnas džiaugiasi, kad komanda patikrino rezervą.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 2:53 PM

Sėkmingiau sužaidę antrąją rungtynių pusę, lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai. Antrajame kėlinyje įvarčių sąskaitą papildė rinktinės senbuviai, todėl Lietuvos rinktinei pavyko susikrauti solidesnį pranašumą į savo pusę ir laimėti rungtynes rezultatu 32:28.

Daugiausiai įvarčių lietuviams pelnė Skirmantas Plėta, kurio sąskaitoje 8 taiklūs šūviai. 7 pridėjo Gabrielius Virbauskas, 6 – Šarūnas Sakalauskas.

Varžovų gretose rezultatyvumu išsiskyrė Martin Muller, Dany Scholten ir Yann Hoffman, kurių sąskaitose po 5 įvarčius.

Po rungtynių pakalbintas Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas nerimavo, kad šio turnyro pasekmės gali būti skaudžios, kadangi traumas patyrė net keli pagrindinės rinktinės žaidėjai.

„Patikrinome rezervą, kurį norėjome patikrinti. Tik apmaudu, jog negalėjome surinkti artimesnės sudėties, kuri kovos rungtynėse su slovakais. Tačiau pamatėme, ko yra verta rinktinės pamaina. Dabar pagrindinė užduotis yra atsirinkti ir išsiaiškinti, ko jaunimas tikisi, kokie jų planai ateityje, ar sieja karjerą su profesionaliu rankiniu. Čia ta mažiau rūpesčių kelianti pusė, o kita – žaidėjų traumos. Blogai, jog turėjome mažai žaidėjų turnyre.

Daugelis jų nebuvo pasiruošę žaisti trejas rungtynes iš eilės, todėl privalėjome leisti į aikštę ir tuos žaidėjus, kuriems buvo nereikalinga tiek daug žaisti. Todėl neišvengėme traumų. Deja, bet traumą patyrė Gerdas Babarskas ir Valdas Drabavičius, nežinome, kokio rimtumo jų traumos. Šiandien taupydami Karolį Stropų, išleidome jį į aikštę tik kelioms minutėms, tačiau per tas kelias minutes gavo traumą ir jis. Iš turnyro gavosi ir blogų, ir gerų dalykų. Tačiau tai tik parodo, kad nesame pasiruošę žaisti trijų rungtynių iš eilės, o rotuoti sudėtimi negalime.

Jei pasitvirtins, kad žaidėjų traumos rimtos, tai reiškia, kad turnyras buvo neigiamas. Jeigu viskas bus gerai, tuomet teks pasidžiaugti, kad turime jaunimo, artimiausiu metu galėsiančio papildyti pagrindinę rinktinės sudėtį.“, – po pergalingų rungtynių prieš Liuksemburgą mintis išdėstė A.Juškėnas.

Tai buvo paskutinės Lietuvos rinktinės rungtynės tarptautiniame turnyre Lenkijoje, kuriame buvo remtasi mažiau nacionalinėje komandoje rungtyniaujančiais rankininkais.

Po šio turnyro Lietuvos rinktinė pradės stovyklą, kurioje turėtų prisijungti Čempionų lygoje rungtyniaujantys A.Malašinskas (Zaporožės „Motor“) ir P.Babarskas (Celjės „Pivovarna Laško“), rinktinės senbuviai V.Grosas (US Creteil), A.Strazdas (SG INSIGNIS West Wien) bei Austrijos „Union JURI Leoben“ klube rungtyniaujantis B.Petreikis.

Sausio mėnesį Lietuvos rinktinė žais lemiamus mačus dėl patekimo į 2017 m. pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas su Slovakijos, Kosovo ir Bosnijos bei Hercegovinos rinktinėmis. Rungtynės Kauno sporto halėje vyks sausio 7 ir sausio 13 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą