EUROLYGA 2023

Vokietija dopingą pamilusius sportininkus sodins už grotų

Vokietijoje dopingą vartojusiems sportininkams – ne vieta. Tokią žinutę pasiuntė vokiečiai, kurie 2016 metus pradeda priimdami itin griežtą įstatymą. Nuo šiol dėl draudžiamų preparatų vartojimo sučiupti sportininkai gali atsidurti už grotų.

E.Sachenbacher-Stehle Sočio žaidynėse dalyvavo „pasistiprinusi“ dopingu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E.Sachenbacher-Stehle Sočio žaidynėse dalyvavo „pasistiprinusi“ dopingu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 12:10 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:15 PM

Prezidentas Joachimas Gauckas pasirašė daug diskusijų sukėlusį antidopingo įstatymą. Pagal jį, sportininkai, kurių testai atskleis, kad jie vartojo dopingą arba tie, kurie bus sučiupti laikant draudžiamus preparatus, stos prieš teismą. Maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tie, kurie sportininkams tiekia draudžiamus preparatus į kalėjimą gali sėsti ir ilgiau – iki 10 metų.

„Esu tikras, kad galime pažaboti dopingą sporte ir kriminalines struktūras, kurios už to slepiasi. Su šio įstatymo pagalba tai darysime efektyviau. Tai aiškus Vokietijos paskelbimas, kad šalis – už švarų ir garbingą sportą“, – sakė Vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere.

Antidopingo įstatymas buvo pristatytas ypač tinkamu laiku – juk neseniai pasaulį drebino Rusijos dopingo skandalas, kuriame buvo atskleista draudžiamų preparatų tiekimo sistema.

Panašius įstatymus yra priėmusi Italija, Ispanija ir Prancūzija. Nuo šių metų Lietuvoje įsigaliojo ir tam tikrų dopingo medžiagų įstatymas.

Šis įstatymas nukreiptas ne tiek į aukšto meistriškumo sportininkus, kurie bet kada gali būti patikrinti dopingo kontrolierių ir nubausti sportinėmis sankcijomis, kiek į sporto klubų lankytojus, kurie nori padailinti savo kūno linijas ne tik fizine veikla. Fiziniai asmenys turės teisę laikyti ne didesnį šių vaistinių preparatų kiekį, negu jiems buvo paskirta asmeniniam vartojimui gydymo tikslais. Didžiausia galima bausmė už šio įstatymo pažeidimą – iki 6 metų laisvės atėmimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.