EUROLYGA 2023

Gintarė Scheidt sugrįžo, kad vėl taptų geriausia

Tarp vyrų „RS:X“ klasėje kelialapį į olimpines žaidynes jau užsitikrinęs J.Bernotas balsavime aplenkė geriausią 2014 metų buriuotoją Roką Milevičių ir Karolį Janulionį.

G.Scheidt rengiasi Rio de Žaneiro olimpiadai.<br>„Facebook“ nuotr.
G.Scheidt rengiasi Rio de Žaneiro olimpiadai.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 10:56 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 1:05 PM

Tarp vyrų „RS:X“ klasėje kelialapį į olimpines žaidynes jau užsitikrinęs J.Bernotas balsavime aplenkė geriausią 2014 metų buriuotoją Roką Milevičių ir Karolį Janulionį.

Geriausiais jaunaisiais (iki 21 metų) Lietuvos buriuotojais pripažinti Domantas Juškevičius ir M.Eidukevičiūtė. Pastaroji tokio įvertinimo sulaukė antrus metus iš eilės.

2015 metų įvykiu paskelbtos „Volvo Ocean Race“ lenktynės aplink pasaulį, kuriose antrąją vietą su olandų „Brunel“ komanda užėmė lietuvis Rokas Milevičius. Geriausia regata tapo „Rudens vėjas“.

Geriausia metų įgula tapo jachta „Keturi vėjai“, geriausiu burlentininku – Rytis Jasiūnas, geriausiu jėgos aitvarų atstovu – Viktoras Šeputa, metų senjoru – Alvydas Gerasimavičius, metų „Optimist“ klasės sportininku – Laurynas Ivanauskas.

„Visai Lietuvos buriavimo bendruomenei tai buvo jubiliejiniai metai. Lietuvos buriuotojų sąjungai (LBS) sukako 80 metų. Tai didelė šventė. Stengėmės suarchyvuoti visą istorinę medžiagą, nes daugelis mūsų vyriausių buriuotojų jau yra labai garbaus amžiaus ir jų prisiminimai, gražūs pojūčiai gali nueiti užmarštin. Tam skyrėme labai daug dėmesio. Patys metai buvo labai geri, nes du Lietuvos buriuotojai iškovojo kelialapius į olimpines žaidynes. Jachta „Keturi vėjai“ Europos čempionate buvo ketvirta. Visiems daug džiaugsmo suteikė R.Milevičiaus pasirodymas lenktynėse aplink pasaulį. Nieko bloga neatsitiko, todėl metai geri“, – naujienų agentūrai ELTA pasakojo Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Jo teigimu, R.Milevičius antrus metus iš eilės geriausiu Lietuvos buriuotoju netapo, nes lenktynėse aplink pasaulį dalyvauja komandos, o ne atskiri buriuotojai.

„Pernai mes jį įvertinome už drąsą ir ryžtą patekti į tokio lygio lenktynes, o antroji vieta yra ne jo vieno, o visos „Brunel“ komandos nuopelnas. J.Bernotas antrą kartą iš eilės pateko į olimpines žaidynes ir balsavime labai nežymia persvara aplenkė R.Milevičių.

LBS prezidentas atskleidė, kad „Brunel“ komanda ketina grįžti į „Volvo Ocean Race“ lenktynes, o R.Milevičius dar kartą galės pademonstruoti savo gebėjimus su garsiais sportininkais.

Nors olimpinį kelialapį moterų „Laser Radial“ jachtų klasėje Lietuvai iškovojo V.Andrulytė, 2015 metais ją beveik visose varžybose pranoko patyrusi G.Scheidt, todėl būtent pastaroji buriuotoja turėtų ginti Lietuvos garbę Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Didžiausias šių metų iššūkis – olimpiada. Matome, kad G.Scheidt rezultatai geri. Ji labai intensyviai treniruojasi, jos vyras Robertas Brazilijoje prilyginamas Arvydui Saboniui Lietuvoje. Jis yra keliskart olimpinis čempionas, nešė Brazilijos vėliavą pastarosiose olimpinėse žaidynėse.

Robertas padeda Gintarei ir pats dalyvaus olimpinėse žaidynėse. J.Bernotas praėjusioje olimpiadoje netikėtai parodė puikų rezultatą (12-oji vieta. – ELTA), todėl ir šiemet tikimės ko nors panašaus. Lietuvoje tęsis tradicinės regatos, planuojame išplėtoti „Klaipėda Jazz“ regatą, kuri turėtų vykti džiazo festivalio metu, trečią kartą Kaune vyks Europos taurės etapas“, – aiškino N. Nasvytis.

LBS prezidentas neatmetė galimybės, kad Rio de Žaneire galės startuoti ir trečiasis Lietuvos buriuotojas – Karolis Janulionis, bet esant didelei konkurencijai šiuo metu daug vilčių nepuoselėjama.

„Karoliui labai padeda tėvai, nupirko jam naują laivą, bet konkurencija labai didelė. Nepaisant to, nedidelė galimybė patekti į olimpiadą dar yra“, – sakė N.Nasvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.