EUROLYGA 2023

Rusijos šachmatų viltis nesulaukė 21-erių: iškeliavo Anapilin

Vienas garsiausių Rusijos jaunųjų šachmatininkų didmeistris Ivanas Bukavšinas šį pasaulį paliko būdamas vos dvidešimties. Daugkartinį Rusijos jaunimo šachmatų čempioną ir Europos pirmenybių nugalėtoją praėjusią naktį pakirto insultas.

Vienas garsiausių Rusijos jaunųjų šachmatininkų didmeistris Ivanas Bukavšinas šį pasaulį paliko būdamas vos dvidešimties.<br>chesspro.ru
Vienas garsiausių Rusijos jaunųjų šachmatininkų didmeistris Ivanas Bukavšinas šį pasaulį paliko būdamas vos dvidešimties.<br>chesspro.ru
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-12 15:59, atnaujinta 2017-06-11 07:54

Kaip teigiama Rusijos žiniasklaidoje, iš Toljačio kilęs I.Bukavšinas mirė stovyklaudamas su kitais Rusijos šachmatų rinktinės nariais.

Jaunuolis ne tik dukart buvo laimėjęs šalies pirmenybes, Rusijos šachmatų taurę, ne kartą – Europos čempionatus įvairiose amžiaus kategorijose, bet praėjusiais metais prasimušė į Supertaurės kovas. Finalai turėjo būti žaidžiami sausio pabaigoje.

Kaip papasakojo rinktinės treneriai žurnalistams, jaunuolis vakare turėjo ne vieną kontrolinę partiją ir vėlai vakare pradėjo skųstis dideliais galvos skausmais. Medikai patikrino jam spaudimą ir davė vaistų nuo skausmo, tačiau naktį jį ištiko insultas. Atvykusi medikų brigada niekuo padėti negalėjo.

Ši žinia sukrėtė ne tik Rusijos šachmatų visuomenę – užuojautas siunčia ir pasaulio didmeistriai.

„Netelpa į galvą. Nesitiki. Jis dar gruodį žaidė su stipriausiais profesionalais“, – rašė Izraelio didmeistris Emilis Sutowski, vadovaujantis planetos šachmatų profesionalų asociacijai.

Tai jau ne pirmasis atvejis, kai šachmatų pasaulis praranda jaunus ir talentingus žaidėjus. 2014-siais mirė 27-erių azerbaidžanietis Vugaras Gašimovas. Po mirties konstatuota, kad vaikinui – smegenų auglys.

Mirtys sportininkus šienavo ir per pasaulio šachmatų čempionatą Norvegijos Tromso mieste 2014-siais. Ten mirė net du didmeistriai – vienas jų iš Seišelių salų krito negyvas prie šachmatų lentos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.