EUROLYGA 2023

Plaukikų išstojimas iš LSFS – be aiškių motyvų ir neperspektyvus

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) keliai nuo praėjusios savaitės išsiskyrė. Šį žingsnį žengti LPF paskatino LSFS prioritetai, kurie kertasi su tiesioginiais LPF interesais – plaukimo vystymu ir plėtra šalyje. Sprendimą trauktis iš LSFS sausio 8 d. įvykusiame posėdyje priėmė LPF vykdomasis komitetas.

R.Meilutytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Meilutytė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 1:31 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:07 AM

„Lietuvos sporto federacijų sąjunga iš esmės nekuria olimpinėms sporto šakoms vertės. Bent jau Lietuvos plaukimo federacija jos nejaučia“, – po LPF vykdomojo komiteto posėdžio sakė LPF prezidentas Tomas Kučinskas.

Į šį LPF žingsnį oficialiai atsakė LSFS vadovybė: „Lietuvos sporto federacijų sąjunga susilaiko nuo platesnių komentarų, susijusių su plaukimo federacijos vadovo p. Kučinsko vadovaujamos federacijos išstojimu iš sąjungos.

Pažymime, kad sąjunga iki šiol nėra informuota apie motyvus, kurie tapo priežastimi plaukimo sporto entuziastus bei profesionalus vienijančiai federacijai trauktis iš sporto federacijų sąjungos narių gretų.

Pasitraukimo, kaip ir stojimo motyvai turi būti pateikti sąjungai remiantis jos įstatais, tad kol kas tegalime tik apgailestauti, kad šią sporto šaką atstovaujančios federacijos vadovas priėmė tokį sprendimą.

Manome, kad šis žingsnis ilgalaikėje perspektyvoje nebus naudingas, tiek sportininkams, tiek aktyviai dalyvaujantiems plaukimo sporto šakos veikloje. Plačiau situaciją pakomentuoti galėsime tik gavę oficialų atsakymą iš pačios federacijos. Norime tikėti, kad paaiškinimo sulauksime greitu metu, tuo tarpu paties federacijos vadovo vieša pozicija, mūsų žiniomis yra daugiau susijusi su Kūno Kultūros ir Sporto Rėmimo Fondo aktyvesne veikla bei vadovybės perrinkimu“.

Tuo tarpu plaukikai tikino, kad pastaruoju metu LSFS neatstovauja federacijų interesams.

„Pavyzdžiui, praėjusių metų lapkričio viduryje iškilo opi problema dėl priėmimo į Vilniaus miesto sporto mokyklas. Atsirado grėsmė, kad neliks galimybių treniruotis kai kuriems septyniolikmečiams ir aštuoniolikmečiams. Tai buvo itin svarbu ir susiję su daugybe sporto šakų. Deja, Lietuvos sporto federacijų sąjungą labiau domino intrigos dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo. Tai parodė skirtingą mūsų ir LSFS požiūrį į sporto plėtrą“, – sakė T.Kučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.