EUROLYGA 2023

Plaukimas traukiasi iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos

Lietuvos plaukimo federacijos ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos keliai išsiskiria. Šį žingsnį žengti LPF paskatino LSFS prioritetai, kurie kertasi su tiesioginiais LPF interesais – plaukimo vystymu ir plėtra šalyje. Sprendimą trauktis iš LSFS sausio 8 d. įvykusiame posėdyje priėmė LPF vykdomasis komitetas.

Plaukimas traukiasi iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos.<br>T.Bauro nuotr.
Plaukimas traukiasi iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos.<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Kučinskas. Plaukimas traukiasi iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos.<br>Plaukimo federacijos nuotr.
Tomas Kučinskas. Plaukimas traukiasi iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos.<br>Plaukimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 8:19 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 7:09 AM

„Lietuvos sporto federacijų sąjunga iš esmės nekuria olimpinėms sporto šakoms vertės. Bent jau Lietuvos plaukimo federacija jos nejaučia“, – po LPF vykdomojo komiteto posėdžio sakė LPF prezidentas Tomas Kučinskas.

Pasak jo, pastaruoju metu LSFS neatstovauja federacijų interesams.

„Pavyzdžiui, praėjusių metų lapkričio viduryje iškilo opi problema dėl priėmimo į Vilniaus miesto sporto mokyklas. Atsirado grėsmė, kad neliks galimybių treniruotis kai kuriems septyniolikmečiams ir aštuoniolikmečiams. Tai buvo itin svarbu ir susiję su daugybe sporto šakų. Deja, Lietuvos sporto federacijų sąjungą labiau domino intrigos dėl Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo. Tai parodė skirtingą mūsų ir LSFS požiūrį į sporto plėtrą“, – sakė T.Kučinskas.

LPF prezidento teigimu, LSFS organizacijos skaidrumas ir pinigų skirstymo kriterijai kelia abejonių.

„Šios organizacijos tikslai ir prioritetai mums yra nesuprantami, išskyrus norą dalyti pinigus“, – sakė T.Kučinskas.

LSFS veikloje nedalyvauja ir tokių olimpinių sporto šakų, kaip lengvoji atletika ir krepšinis, federacijos.

„Galbūt verta pamąstyti apie olimpinių sporto šakų federacijų sąjungą, kuri drauge su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu galėtų tinkamai rūpintis pasirengimo Olimpinėms žaidynėms klausimais“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos vadovas.

Prižiūrint Lietuvos plaukimo federacijai išaugo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, pasaulio ir Europos prizininkas Giedrius Titenis, jaunimo pasaulio ir Europos čempionatų prizininkai Danas Rapšys, Audrius Šidlauskas ir kiti. Pagal plaukikų rezultatus Lietuva patenka į pasaulio ir Europos elitą.

Tikimasi, kad Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire startuos 7-8 Lietuvos plaukikai. Kelialapius ten jau turi R.Meilutytė, G.Titenis, D.Rapšys ir vyrų kombinuotos estafetės komanda.

Lietuvos plaukimo federacija vienija daugiau nei 5 tūkst. plaukikų, daugybę plaukimo mokyklų ir klubų. Be kita ko, LPF vykdo veiksmingą Mokymo plaukti programą, kurios tikslas – užkirsti kelią skendimams, pagal kurių rodiklį Lietuvoje padėtis yra liūdniausia Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.