EUROLYGA 2023

Sporto rėmimo fonde lieka 500 paraiškų, 124 – atmestos

Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) taryba įpusėjusi paraiškų vertinimą, organizuos dar mažiausiai šešis posėdžius, per kuriuos  išskirstys pinigus daugiau nei 500 pareiškėjų. Tikimasi, kad Fondo tarybai pinigus išdalinti pavyks per suplanuotus posėdžius, bet neatmetama, kad darbas užtruks ir ilgiau.

R.Kveselaitis.<br>J. Stacevičiaus
R.Kveselaitis.<br>J. Stacevičiaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 11:48 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:47 AM

Kaip aiškino KKSRF pirmininkas Rimantas Kveselaitis, jau dabar aišku, kad šiemet iš 748 paraiškų bus atmestos 124, kurios nesurinko reikiamų ekspertų balų, dar 67 paraiškos, kurias rengė sporto šakų federacijos, finansinę paramą gaus remiantis KKSD nustatytais kriterijais. Tokia finansavimo tvarka galioja nuo 2008 metų, kuomet buvo priimtas nutarimas, kad apie 65 proc. KKSRF biudžeto lėšų tiesiogiai paskirstoma federacijomis, remiantis KKSD vertinimais.

„Vienas sudėtingiausių etapų įpusėjo. Per šią savaitę susipažinome su daugiau nei pusę paraiškų, ekspertų vertinimais. Dažnai tiek tarybos, tiek ir ekspertų nuomonės sutapo, tad noriu tikėti, kad sėkmingai judėsime toliau“, – sakė Fondo vadovas.

Anot jo, kitą savaitę KKSRF taryba turės priimti sprendimus dėl kai kurių abejones keliančių pareiškėjų.

„Turime įdomią situaciją. Esame sulaukę kelių paraiškų, kurių gavėjų statusas šiandien – bankrotas, bet nepaisant to, tos paraiškos mums buvo pateiktos. Paradoksalu, bet minėti pareiškėjai yra pavaldūs valstybės institucijai, tad kiek keista, kad apie tai nei ekspertai, nei fondo taryba nebuvo informuota, o apie tai sužinota tik žiniasklaidos atstovų dėka“, – sakė jis. 

Šiemet KKSRF yra sulaukęs paraiškų už daugiau kaip 29 mln. eurų, tuo tarpu jo biudžetas siekia tik 6,1 mln. eurų.  Pirmą kartą šiemet kiekvieną paraišką vertino po du ekspertus, viso jų – 26. 

Šiemet paraiškų gavėjams yra numatyta skirti  2,51 mln. eurų, tuo tarpu bendra prašoma suma, atmetus federacijų poreikius bei 124 projektus, kurie negali būti finansuojami, nes nesurinko 15 balų, siekia 15,5 mln. eurų.   Bendras Fondo biudžetas 2016  metas siekia 6,1 mln. Eurų, iš kurių  3,59 mln. eurų (65 proc.)  federacijoms buvo paskirstyti remiantis KKSD nustatytais kriterijais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.