EUROLYGA 2023

Dopingo skandalą Rusijoje gesins su politika susijęs vadovas

Rusijos lengvosios atletikos federacija (ARAF) išsirinko politiniais ryšiais susaistytą naująjį prezidentą. Buvęs treneris Dimitris Šliachtinas mėgins sugrąžinti Rusijos lengvaatlečiams teisę varžytis šių metų olimpinėse žaidynėse.

D.Šliachtinas vadovaus Rusijos lengvosios atletikos federacijai.<br>AP nuotr.
D.Šliachtinas vadovaus Rusijos lengvosios atletikos federacijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 3:36 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:57 PM

Jis buvo išrinktas vienbalsiai, kai jo vienintelis varžovas tiesiog pasitraukė iš rinkimų.

D.Šliachtinas yra Samaros regiono sporto ministras. Jis savo tikslą apibūdino taip: „Sugrąžinti Rusijos lengvąją atletiką į pasaulinį lygį ir atgauti pasitikėjimą.“

Rusijos lengvosios atletikos federacija lapkritį prarado teisę veikti tarptautinėje bendruomenėje. Tokią bausmę Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) rusams skyrė dėl plataus masto dopingo vartojimo išplitimo.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) tyrimas atskleidė, kad netgi Rusijos valdžia buvo susijusi su dopingo kultūra, o aukšti pareigūnai papirkinėjo ir IAAF vadovus, kad šie slėptų susitepusių sportininkų vardus.

D.Šliachtinas pareiškė, kad sieks kuo greičiau įgyvendinti IAAF rekomendacijas, kurias patenkinus ARAF atgautų teisę veikti, o kartu – leisti savo sportininkus į olimpiadą.

Tarp rekomendacijų – buvusių dopingo atvejų tyrimas, bendradarbiavimas su kitomis dopingo tyrimų agentūromis bei atleidimas trenerių ir kitų sporto vadovų, kurie dalyvavo neleistinoje veikloje.

D.Šliachtinas ketina vadovauto specialiai antikrizinei komandai.

Jis buvo karių lengvosios atletikos treneris ir netgi treniravo regbio žaidėjus. Dabar jis vadovauja Gynybos ministerijos sporto klubui ir padeda Samaros regionui ruoštis 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.