EUROLYGA 2023

Patriotiška svajonė neleidžia D. Kasparaičiui baigti karjeros

Floridoje gyvenantis 43-ejų Darius Kasparaitis dar 2007 metais baigė profesionalo karjerą, tačiau pastaruoju metu jis vis apsivelka Vilniaus „Hockey Punks“ marškinėlius – D.Kasparaitis dar turi vieną neišpildytą svajonę, rašo thehockeynews.com.

D.Kasparaitis nori apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Kasparaitis nori apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2016, 2:41 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:35 PM

D.Kasparaitis šiuo metu treniruojasi savo namuose Majamyje. Ir visa tai dėl to, kad galėtų apsivilkti Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės marškinėlius.

Negalima to pavadinti sugrįžimu, greičiau tai – svajonės išpildymas. D.Kasparaitis geriausiais savo karjeros metais gynė Rusijos rinktinės garbę 1991-2006 metais.

Su šia rinktine jis laimėjo olimpinį auksą, sidabrą ir bronzą.

„1992 metais turėjau galimybę pasirinkti – žaisti olimpinėse žaidynėse ar ne. Turėjau rinktis, ar žaisti už Lietuvą ar Rusiją. Lietuvoje tuo metu nebuvo ledo ritulio, o Rusija ruošėsi olimpinėms žaidynėms.

Pasirinkau žaidimą aukščiausiame lygyje“, – kalbėdamas su hockeynews.com prisiminė D.Kasparaitis.

„Nors Rusijos rinktinėje žaidžiau labai ilgai, mintyse visada turėjau viltį, kad apsivilksiu Lietuvos marškinėlius oficialiame turnyre“, – pasakojo jis.

Tam, kad išpildytų šį norą, penkių vaikų tėvas turi kiekvienais metais grįžti į Lietuvą ir sužaisti bent vienerias rungtynes nacionalinėse pirmenybėse. Ir taip penkerius metus. Tik tada D.Kasparaitis galės apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Kiekvienais metais kartą ar du grįžtų į Lietuvą. Dar turiu sužaisti vienerius metus. Lietuvoje lygis nėra labai prastas, bet jeigu galiu ten žaisti po septynerių metų pertraukos ir mušti įvarčius – ko nepadariau kitose lygose, tai parodo, kad lygis nėra ir pats aukščiausias“, – sakė du įvarčius pelnęs D.Kasparaitis.

D.Kasparaitis Lietuvos rinktinės marškinėlius nusiteikęs apsivilkti 2017 arba 2018 metais.

„Tikiu, kad jeigu labai norėsiu, tai bus įmanoma. Laikas bėga. Turint šeimą, vaikus, vis sunkiau grįžti į gerą sportinę formą. Manau, kad turiu numesti apie 18 kilogramų. Treniruojuosiu Majamyje, per savaitę sužaidžiu 2-3 rungtynes.

Jeigu viskas pasiseks, tikiu, kad įgyvendinsiu savo svajonę ir apsivilksiu rinktinės marškinėlius oficialiame turnyre“, – viliasi D.Kasparaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.