EUROLYGA 2023

Lietuvos biatlonininkių estafetė pranoko net ir amerikietes

Istorinį įrašą Antholze (Italija) pasibaigusio planetos biatlono taurės etapo varžybose paliko Lietuvos biatlonininkės. Moterų estafečių 4x6 km rungtyje lietuvės užėmė aukštą 16 vietą, o iki pat paskutinio šaudymo buvusios tarp taikliausių ekipų.

Gabrielė Leščinskaitė kitą savaitę dalyvaus planetos jaunimo čempionate.<br>A.Ivanov nuotr.
Gabrielė Leščinskaitė kitą savaitę dalyvaus planetos jaunimo čempionate.<br>A.Ivanov nuotr.
V.Strolia bus vienas iš dviejų Lietuvos biatlonininkų vyrų, vyksiančių į pasaulio taurės etapus už Atlanto.<br>A.Ivanovo nuotr.
V.Strolia bus vienas iš dviejų Lietuvos biatlonininkų vyrų, vyksiančių į pasaulio taurės etapus už Atlanto.<br>A.Ivanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Robertas Trakys

Jan 24, 2016, 5:40 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 7:24 AM

Pirmame etape startavusi jauniausia komandos narė Gabrielė Leščinskaitė drąsiai šliuožė nuo pat pirmų distancijos metrų. Lietuvė šaudykloje nesuklydo nė sykio bei estafetę perdavė 16-a. Tokią poziciją Lietuvos komanda užėmė ir po antro etapo, kuriame startavo Natalija Paulauskaitė, ir po trečiojo (šliuožė Natalija Kočergina). Abi lietuvės išnaudojo po du papildomus šovinius, o komanda po šešių šaudymo ruožų taiklumu nusileido tik Bulgarijos biatlonininkėms.

„Nors iš šono galbūt atrodė, kad jaučiuosi drąsiai ir nebijau lenkti varžovių, kontaktinė kova tikrai nėra mano stiprioji pusė. Estafetė yra mano pati nemėgstamiausia rungtis, o kuomet dar tenka startuoti pirmu etapu, tai dingsta visa drąsa ir pasitikėjimas, – po finišo lrytas.lt teigė G.Leščinskaitė. – Šį kartą taip pat labai jaudinausi, nes žinojau, kad pirmame rate svarbiausia yra laikytis grupės ir į šaudyklą atšliuožti kartu.“

Ketvirtame etape Lietuvai atstovavo sirguliuojanti Diana Rasimovičiūtė-Bricė. Ketverių olimpinių žaidynių dalyvė gulėdama nesuklydo nė sykio, tačiau antrame šaudyme keturissyk netaikliai atakavo vieną taikinį bei šaudyklą paliko 16-a. Galutinėje įskaitoje lietuvės aplenkė itin pajėgias amerikietes, estes bei rumunes.

„Visa širdimi tikėjau, kad šiandien bus ta išsvajota istorinė diena, kai pagaliau mūsų moterų komanda nebus aplenkta ratu ir pasieks finišą. Iš tiesų apmaudu, kad iki svajonės išsipildymo trūko tiek nedaug, tačiau žinant kad Diana dalyvavo dar serganti ir vis tiek varžėsi tikrai nekokios savijautos, šis rezultatas mus visus tenkina“, – tikino G.Leščinskaitė.

Varžybose triumfavo Prancūzijos biatlonininkės, 17,2 sek. aplenkusios čekes bei 21,1 sek. – ruses. Pasaulio taurės varžybos kitą savaitę nevyks, tačiau jaunieji biatlonininkai varžysis planetos jaunimo čempionate. Tarp dalyvių bus ir Lietuvos viltis G.Leščinskaitė.

„Pasaulio jaunimo čempionatas jau čia pat ir aš jaučiuosi gerai! Antholzas man suteikė daug malonių akimirkų ir šiek tiek pasitikėjimo savimi. Nuovargio dar tikrai nejaučiu, nes tik prieš savaitę įgavau normalią varžybinę formą“, – teigė lietuvė.

Vyrų estafetės 4x7,5 km rungtyje Lietuvos biatlonininkai (Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia ir Rokas Suslavičius) prilygo pajėgiausiems greičiu trasoje, tačiau šaudykloje buvo tarp netaikliausių – du baudos ratai, 17 papildomų šovinių bei tarp 25 ekipų užimta 21 vieta.

Klaidų neišvengė ir tik antrą sezoną biatlono varžybose dalyvaujantis Vytautas Strolia, „uždirbęs“ vieną baudos ratą.

„Visą laiką būna gaila dėl tų netaiklių šūvių. Įmanoma būti aukštai, nes kiekvienas asmeniškai neblogai važiuojame, tačiau šaudymas vis pakiša koją“, – teigė V.Strolia.

Ratu atsilikusios komandos po aštuntojo šaudymo priverstos baigti varžybas. Joms neleidžiama finišuoti paskutinio rato, o galutinėje įskaitoje klasifikuojama pagal tą poziciją, kurią užėmė išvykus iš šaudymo zonos.

„Ne pirmą kartą paskutinėje šaudykloje sugriovėme šansus finišuoti. Norisi ne tiek, kad finišuoti, bet jog užimtumėme geresnę poziciją. Šįkart Rokui šiek tiek nepasisekė, galėjome būti 20-uke, vis linksmiau. Vis tiek ne toks yra mūsų tikslas – norime bent 16-uko“, – tikino biatlonininkas.

Varžybose triumfavo Rusijos komanda, kurios lyderis Antonas Šipulinas tik finišo tiesiojoje pranoko vokietį Simoną Schemppą. Treti finišavo iki paskutinio šaudymo ruožo pirmavę norvegai.

Septintas ir aštuntas pasaulio taurės etapai atitinkamai vyks Kanadoje bei JAV. Ten vyks ir gana gausi lietuvių delegacija – visa moterų rinktinė, V.Strolia ir R.Suslavičius. Gali būti, jog kai kurie sportininkai šiuos etapus praleis bei tikslingai ruošis vasario pabaigoje-kovo pradžioje vyksiantiems Europos bei pasaulio čempionatams.

„Negalvoju, ar bus daugiau, ar mažiau sportininkų etapuose už Atlanto. Noriu nugalėti save, parodyti maksimalų rezultatą ir susitvarkyti su šaudymu. Svarbiausia yra pašalinti visas klaidas. Ar neišvargins tokia kelionė prieš svarbiausius startus? Gali būti geriau, gali būti blogiau, reikia bandyti ir kitą kartą žinosime“, – nespėliojo V.Strolia.

Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrai klasifikuojami 21-i, moterys – 22-os. Jei lietuviai išsilaikys tarp 23-ų pajėgiausių ekipų, jie padės pamatus kovoje dėl dešimties kelialapių į 2018-ųjų žiemos olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?