EUROLYGA 2023

Pokštas su Kroatijos prezidente lenkams buvo pranašiškas

Lenkijoje vykstantis Europos rankinio čempionatas šeimininkams baigėsi tragiškai – Krokuvoje palaikomi 15 tūkst. sirgalių jie buvo sutriuškinti kroatų, kurie atliko tikrą žygdarbį.

Lenkai prisijuokavo.<br>Facebook.com nuotr.
Lenkai prisijuokavo.<br>Facebook.com nuotr.
K.Grabar Kitarovič.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Grabar Kitarovič.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Grabar Kitarovič ir A.Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Grabar Kitarovič ir A.Duda.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-01-29 07:37, atnaujinta 2017-06-09 22:32

Kroatai padarė tai, kas atrodė neįmanoma. Jiems paskutinę antrojo etapo dieną reikėjo iš pradžių sulaukti palankaus rezultato kitose rungtynėse, o paskui patiems įveikti Lenkijos komandą milžinišku 11 įvarčių skirtumu.

Savo rinktine tikėję ir apie pusfinalį dar svajoję lenkai prieš šį mačą bandė juokauti lygindami šalių prezidentus. Ir panašu, kad prisijuokavo.

Lenkai nuotraukoje sugretino pusnuogių Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos ir JAV realybės šou garsenybės Coco Austin nuotraukas, pastarąją pavadinę Kroatijos šalies vadove Kolinda Grabar-Kitarovič.

Užrašai prie jų skelbė: „Čia yra Lenkijos prezidentas“ ir „Čia Kroatijos prezidentė“, o apačioje viską apibendrino užrašas: „Starte kroatai jau priekyje 1:0“.

Nors kroatai pergale tikėjo tik giliai širdyje, o lenkai šaipėsi iš jų šansų, tačiau viskas susiklostė lyg sapne. Kroatijos rankininkai, kuriuos prieš mačą iš rūbinės į kovą palydėjo pati K.Grabar-Kitarovič, atliko tikrą žygdarbį – sutriuškino šeimininkus 37:23 (15:10) ir žengė į pusfinalį.

Kroatijos rinktinė atsidarė duris, kurias jai pravėrė Norvegijos komanda. Prieš tai vykusiose rungtynėse Norvegijos rankininkai įveikė Europos čempionės vardą gynusią Prancūzijos ekipą 29:24 (12:11).

Penktadienį pusfinalyje susitiks Norvegija – Vokietija ir Ispanija – Kroatija. Komandos dėl medalių kovos Krokuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.