EUROLYGA 2023

Dviračių čempionato favoritės dviratyje – slaptas variklis

Dviračių

Femke van den Driessche<br>AFP nuotr.
Femke van den Driessche<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-31 14:01, atnaujinta 2017-06-09 17:06

„Visiškai aišku, kad tai buvo technologinis sukčiavimas. Ten buvo slaptas motoras. Nemanau, kad tai kokia nors paslaptis“, – spaudos konferencijoje sakė UCI vadovas Brianas Cooksonas (Brajenas Kuksonas). 

Įtartinas dviratis buvo konfiskuotas šeštadienį, kai F.van den Driessche, viena iš čempionato favoričių, buvo priversta pasitraukti iš jaunesnių negu 23 metų moterų lenktynių dėl dviračio mechaninio gedimo. 

Tai pirmasis atvejis, kai slaptas variklis buvos rastas dviratyje, naudotame aukšto lygio lenktynėse. 

F.van den Driessche neigė sąmoningai naudojus dviratį su įtaisytu paslėptu varikliuku. Sportininkė tvirtino, kad tas dviratis buvo lygiai toks pats kaip jos, bet priklausė jos draugei, o komandos mechanikas esą per klaidą jį padavė prieš lenktynes. 

„Nesibaiminu dėl šio įvykio tyrimo. Nepadariau nieko bloga“, – sakė ji. 

Jeigu sportininkė būtų pripažinta sukčiavusi, jai gresia diskvalifikacija, draudimas šešis mėnesius dalyvauti dviračių sporto renginiuose ir iki 200 tūkst. Šveicarijos frankų (180 tūkst. dolerių) bauda. 

„Jau senokai girdime istorijas, kad tokia galimybė yra. Buvome budrūs dėl potencialių galimybių žmonėms sukčiauti ir jau kelis mėnesius tikrindavome kai kuriuos dviračius ir kai kurias varžybas“, – aiškino B.Cooksonas. 

„Tiek aš, tiek UCI esame įsipareigoję apsaugoti dviratininkus, kurie nenori sukčiauti jokia forma, ir pasirūpinti, kad lenktynes laimėtų sąžiningi dviratininkai“, – pridūrė jis. 

„Aiškinamės galimybes naudoti įvairius tikrinimo metodus, (siekiant aptikti) tokias technologijas, o vakar patikrinome kelis dviračius, ir vienas (perdarytas) buvo surastas, – pridūrė UCI vadovas. – Toliau tikrinsime tiek per šiuos, tiek per vėlesnius renginius. Ar tokia sukčiavimo forma yra plačiai naudojama – dar paaiškės.“ 

B.Cooksonas sakė, kad šis incidentas bus perduotas svarstyti UCI drausmės komisijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.