EUROLYGA 2023

Rankinio lyga: mūšis dėl antrosios pozicijos

Tryliktasis rankinio lygos turas prasidės rungtynėmis Kaune, kur laukia ir įdomiausia turo dvikova. Tačiau ir kituose miestuose turėtų virti aistros. Net keturiose rungtynėse drąsiai galima tikėtis pirmųjų lygiųjų šių metų čempionate. Dvejos rungtynės, dėl Lietuvos klubų dalyvavimo Baltijos lygoje, bus sužaistos trečiadienį, likusios – savaitgalį.

Tryliktasis rankinio lygos turas prasidės trečiadienį.
Tryliktasis rankinio lygos turas prasidės trečiadienį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 7:12 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 11:21 AM

2016-02-03

Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – Alytaus „Almeida-Stronglasas“

19:00 Kauno sporto halė

Mūšis dėl antrosios pozicijos. Abi ekipos yra surinkusios po 20 taškų, tad puikus šansas išsiaiškinti, kuri ekipa šiai dienai yra stipresnė. Pirmajame nerezultatyviame mače Alytuje stipresni buvo Alytaus rankininkai 23:20, tačiau šį kartą mūšis keliasi į varžovams palankesnę teritoriją. Kauniečiai įsibėgėja ir sieks pratęsti savo pergalių seriją, tuo metu alytiškiai pasipildę Remigijumi Čepuliu turės savų tikslų. Akistata, kurioje galima tikėtis ir pirmųjų lygiųjų šiame sezone, kurios be jokios abejonės būtų palankiausios lyderiams iš Klaipėdos.

Prognozė: 40-15-45

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ – Klaipėdos „Dragūnas“

18:30 Šiaulių sporto rūmai

Čempionato lyderiai turėtų švęsti pergalę. Sausį pasipildę Šiaulių ekipai atstovavusiu Gabrieliumi Virbausku, šį ginklą klaipėdiečiai galės panaudoti prieš pačius šiauliečius. Pastarieji be savo lyderio vertėsi praėjusiame ture, kuomet išvykoje nusileista Alytaus ekipai. Tuo metu G. Virbauskas sėkmingai debiutavo klaipėdiečių gretose rungtynėse su Pasvalio ekipa. Viskas krypsta į tai, kad lengvą pergalę turėtų iškovoti svečiai, tačiau prognozės tam ir skirtos, kad būtų paneigtos. Ar šiauliečiams pavyks mesti iššūkį čempionams? Pirmajame komandų tarpusavio susitikime nugalėtojai vargo neturėjo – 37:24 „Dragūno“ naudai.

Prognozė: 15-10-75

2016-02-06

Varėnos „Ūla“ – Vilniaus VHC „Šviesa“

13:00 Ažuolo g. sporto salė

Abi ekipos po žiemos pertraukos patyrė po du pralaimėjimus, tad šioje dvikovoje bus puiki proga tą nesėkmingą seriją nutraukti. Vilniečiai vis dar versis be savo lyderio Valdo Drabavičiaus, tačiau kaip parodė sekmadienio rungtynės su Kauno ekipa, sostinės atstovai pavojingi ir be jo. Lyderio vaidmens ėmėsi Lukas Balbierius, o ir kiti komandos rankininkai nevengia imtis iniciatyvos. Varėnos rankininkams Vilniaus ekipa turėtų būti įkandamas riešutas, tiesa, tam reikės gero nusiteikimo ir šiek tiek sėkmės, kurios trūko pirmojoje dvikovoje. Stipresni tuomet buvo vilniečiai – 29:25.

Prognozė: 35-15-50

Pasvalio „Kurana-SM“ - Utenos HC „Utena“

13:00 Pasvalio sporto rūmai

Ši dvikova savo atkaklumu ir intriga gali pranokti likusias tryliktojo turo kovas. Susitinka dvi paskutines pozicijas lygoje užimančios komandos, kurių sąskaitoje po 2 taškus. Pergalė ir vienai ir kitai ekipai leistų pakilti iš lentelės dugno ir galbūt pasivyti Varėnos rankininkus. Pirmąją tarpusavio dvikovą laimėjo Utenos klubas rezultatu 31:27. Įnirtinga kova tuomet vyko visas rungtynes ir tik jų pabaigoje šeimininkai nutolo. Atkaklios kovos laukiame ir šį kartą Pasvalyje. Galbūt komandoms trūks meistriškumo ir patirties, bet tikrai ne noro kautis ir laimėti prieš tiesioginius konkurentus turnyrinėje lentelėje. Negali žinoti, gal ši pergalė, jei nebus lygiųjų, kažkuriai komandai atvers kelią į atkrintamąsias kovas.

Prognozė: 60-15-25

HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ - Vilniaus HC „Vilnius“

15:00 Panevėžio rankinio centras

Prieš šias rungtynes akivaizdu viena, svečių nuteikinėti tikrai nereikės. To trūko prieš pirmąsias rungtynes, kurias išvykoje laimėjo panevėžiečiai 21:20 ir tai, ko gero, kol kas yra didžiausia sezono staigmena. Šį kartą jau HC „Vilnius“ sieks išsivežti pergalę ir parodyti, kad tos pirmosios rungtynės buvo atsitiktinumas. Kita vertus, vilniečiai šiemet lygoje pralaimėjo tik dviem ekipom – jau minėtiems panevėžiečiams ir Kauno „Granitui“. O tai reiškia, kad kaip įveikti varžovą žino ne kiekviena ekipa, bet šeimininkai vis tik žino. Tad jei tos žinios nepamirštos, laukia išties intriguojanti dvikova. Traumų ir netekčių praretintas HC „Vilnius“ bus nusiteikęs maksimaliai, bet ar to užteks pergalei išvykoje?

Prognozė: 30-10-60

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.