EUROLYGA 2023

JAV biatlonininkė: Rusija nuslėpė daugybę dopingo atvejų

„Rusija tiesiogiai prisidėjo prie to, kad dabar vyksta sporte ir yra už tai atsakinga“, – pareiškė JAV biatlonininkė Susan Dunklee.

S.Dunklee.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
S.Dunklee.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-03 12:05, atnaujinta 2017-06-09 10:02

Anot jos, Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vadovybė nuslėpė daugybę savo sportininkų dopingo vartojimo atvejų.

„Kai stoju į startą, noriu žinoti, kad dalyvauju sąžiningose varžybose. Būdami profesionalūs sportininkai norime būti tikri, kad Pasaulinė antidopingo agentūra ir nacionaliniai antidopingo komitetai savo darbą atlieka gerai ir už tai atsako. Bet kaip matome, dabar šio darbo kokybė yra labai abejotina ir kelia daugybę klausimų“, – teigė 29-erių S.Dunklee.

2015-ųjų lapkritį Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) skyrė 100 tūkst. eurų baudą Rusijos biatlono sąjungai už tai, kad Jekaterinos Jurjevos, Irinos Starych ir Aleksandro Loginovo dopingo mėginiai buvo teigiami.

„Olga Zaiceva atvirai pareiškė, kad niekada gyvenime nevartos dopingo. Sunkiai galiu įsivaizduoti save jos vietoje, jai turėjo būti labai sunku, – Rusijos biatlonininkę gyrė S.Dunklee. – Tikiuosi, kiti irgi ras savyje jėgų ir atsisakys dopingo. O tuos aukštus sporto pareigūnus ar politikus, kurie verčia sportininkus naudoti uždraustus preparatus, privalu patraukti į atsakomybę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.