EUROLYGA 2023

Tik šalmas išgelbėjo Lietuvos dviratininką nuo tragedijos

Į aukščiausio lygio varžybas sugrįžęs Tomas Vaitkus Dubajuje vos išvengė didelės nelaimės. Dviratininkas treniruotės metu griuvo ir stipriai išsinarino kairės pusės petį. Nuo dar didesnių sužalojimų jį išgelbėjo tik dviratininko šalmas.

T.Vaitkus vos išvengė tragedijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
T.Vaitkus vos išvengė tragedijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ldsf.lt ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2016, 4:13 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 9:05 AM

„Per treniruotę darėme sprintus ir netyčia prisitryniau. Greitis tuo metu buvo virš 50 km/h. Po griuvimo iš šalmo neliko nieko. Jei ne šalmas, dabar nesikalbėtumėme. Vakar jaučiausi labai blogai, buvo sunku net iš lovos išlipti“, – LDSF sakė buvęs elitinių komandų narys.

Dviratininkas stovėdamas starte net abejojo ar pradės lenktynes, bet galiausiai įveikė visą 173 km distanciją ir finiše buvo dešimtas.

„Aukštos vietos tikrai nesitikėjau, nes vakar buvau kaip robotas. Ir šiandien petys nelaiko bei viena koja neklauso. Be to, nežinojau kaip atvykus iš didelių šalčių viskas veiks, – sakė T. Vaitkus. – Lenktynių pradžioje buvo sunku, o vėliau įsivažiavau. Stengiausi slapstytis nuo vėjo bei išsaugoti kuo daugiau jėgų. Finišuodamas dėl patirtos traumos net nesistojau iš balno, bet sugebėjau patekti į dešimtuką. Jėgos turiu, o varžybinio greičio dar trūksta. Bet dešimtoji vieta nuteikia optimistiškai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.