EUROLYGA 2023

Panevėžyje ratus sukusi rusė pagauta vartojusi dopingą

Rusijos sportą jau nedrebina dopingo skandalai – prie jų priprato ne tik šios šalies sporto vadovai ir sirgaliai, bet ir patys atletai. Tad didelės staigmenos rusų sporto pasaulyje neįvyko sužinojus, kad ketvirtadienį už dopingo vartojimą ketveriems metams diskvalifikuota dukart Europos dviračių sporto čempionė trekininkė Jelena Brežniva.

2012-ųjų Europos čempionato keirino rungties laimėtojai: J.Gnydenka, S.Krupeckaitė ir J.Brežniva.
2012-ųjų Europos čempionato keirino rungties laimėtojai: J.Gnydenka, S.Krupeckaitė ir J.Brežniva.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 8:07 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 12:07 PM

„Man net pačiai sunku patikėti, kad mano karjera sporte baigta“, – iškart spaudai teigė įvairių Europos treko čempionatų laimėtoja ir prizininkė J.Brežniva.

Moters organizme rastas dopingas – augimo hormonas, o diskvalifikacija skaičiuojasi nuo 2015-ųjų birželio 22 dienos.

„Su tuo kovoti yra beprasmiška, nors man tas dopingo atsakymas buvo labai netikėtas. Kažką rado mano šlapime. Nežinau, ar daugiau kada eisiu žiūrėti į treką varžybas, nes bus skaudu. Juk 19 metų ariau ant dviračio ir turiu taip netikėtai baigti karjerą“, – aiškino sportininkė.

Rusė tikina, kad neva kalti medikai, kurie jai sergant davė kažkokius žolinius vaistus. Tuo tarpu Rusijos dviračių federacija paaiškino, kad sportininkė pati privalo atsakyti už tai, ką ji valgo ir ką dedasi į burną.

J.Brežniva yra 2013 metų ir 2014-ųjų komandinių treko lenktynių Europos čempionė. 2012 metais ji keirino rungtyje laimėjo bronzą. Kaip žinia, tų metų Europos pirmenybės vyko Panevėžio „Cido“ arenoje ir rusė varžėsi su mūsų garsia trekininke Simona Krupeckaite.

Tuomet Lietuvos sportininkė sugebėjo įveikti visas varžoves ir laimėjo keirino aukso medalį. Sidabrą iškovojo taip pat rusė J.Gnydenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.