EUROLYGA 2023

Austros Skujytės treneris: Rio kovotume dėl prizinės vietos

Atėnų olimpiados vicečempionė Austra Skujytė kol kas neturi kelialapio į Rio de Žaneiro žaidynes, bet treneris Aleksas Stanislovaitis neabejoja, kad jo auklėtinė Brazilijoje startuos ir sieks ambicingo tikslo.

A.Skujytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Skujytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Skujytė ir A.Stanislovaitis.<br>M.Marcinkevičiūtės nuotr.
A.Skujytė ir A.Stanislovaitis.<br>M.Marcinkevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

sportas.info

Feb 5, 2016, 11:00 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:42 AM

„Manau, kad vasarą Austra nesunkiai turėtų įvykdyti septynkovės olimpinį normatyvą. Pagal jos šiandienos būseną, 6200 taškų rezultatas septynkovėje jai įkandamas. Tačiau mes keliame truputį kitus tikslus. Mums ne normatyvas esminis dalykas. Jeigu jau vykti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, kurios sportininkei būtų jau penktosios, tai ne tik dalyvauti, bet ir kovoti dėl prizinės 1-8 vietos“, – sakė A.Stanislovaitis.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybose Vilniuje A.Skujytė laimėjo šuolių į aikštį (180 cm) ir rutulio stūmimo varžybas (15 m 98 cm). Tai – geriausi šio sezono daugiakovininkės asmeniniai rezultatai.

„Kai per Atėnų žaidynes Austra tapo vicečempione, į aukštį peršoko 176 cm, o Londono olimpiadoje – 192 cm ir tarp daugiakovininkių pasiekė geriausią rezultatą. Per LLAF taurės varžybas ji dar dalyvavo 60 m barjerinio bėgimo rungtyje, kur taip pat pasiekė savo geriausią šios žiemos rezultatą – 8,78 sek. Vasario viduryje sportininkės laukia tarptautinės varžybos Taline, kur ji rungtyniaus penkiakovėje. Nuo to, kokį rezultatą Austra pasieks, bus aišku, ar ji dalyvaus pasaulio uždarų patalpų čempionate Portlende, – pasakojo A.Stanislovaitis. – Po gimdymo prabėgo porą metų ir ji žiemą nedalyvavo jokiose penkiakovės varžybose, viską pradeda nuo nulio“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.