EUROLYGA 2023

Su lietuviais kovojusį rusų diskininką pakirto staigi mirtis

Su Lietuvos disko metikais savo laiku dėl olimpinių medalių ir Europos bei pasaulio titulų kovojusį Rusijos atstovą Jurijų Dumčevą lemtis pasivijo toli nuo namų – Sočyje, kur treneriu dirbęs 58-erių vyras iš Maskvos mirė pakirstas infarkto.

J.Dumčevas.
J.Dumčevas.
J.Dumčevas.
J.Dumčevas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-12 08:53, atnaujinta 2017-06-08 08:26

1980 metų olimpiados Maskvoje penktos vietos laimėtojas bei 1983-siais planetos rekordą – 71 m 86 cm – pagerinęs rusas mirė Sočyje, kur atvyko su savo mokiniais dalyvauti A.Lunevo atminties lengvosios atletikos varžybose.

J.Dumčevas pasirodė organizaciniame komitete, kuriame pateikė Maskvos disko metikų komandos paraišką kovoms. Jam ten pasidarė bloga – kol pastate buvę medikai bandė gaivinti vyrą, į pagalbą skubėjo daktarai iš Sočio ligoninės.

Tačiau ir jų pastangos buvo bevaisės – praeityje žinomas lengvaatletis mirė organizacinio komiteto kambaryje nuo infarkto.

J.Dumčevo keliai ne kartą buvo susikirtę su Lietuvos disko metikais: jis ne kartą buvo įveikęs lietuvius Vaclovą Kidyką ir Romą Ubartą įvairiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose.

Tačiau 1988 metais Seulo olimpiadoje kelią link medalių jam užtvėrė būtent R.Ubartas: kvalifikacinėse kovose rusas be didesnio vargo aplenkė V.Kidyką, tačiau olimpiniame finale R.Ubartas šeštuoju metimu įsiveržė ant antrojo pakylos laiptelio, o rusas tuomet liko ketvirtas.

Pabaigęs karjerą buvęs disko metikas puolė į kino industriją ir tapo aktoriumi, nusifilmavęs keliuose garsesniuose filmuose.

Taip pat jis nekart dalyvavo kultiniame Rusijos intelektualų televiziniame žaidime „Kas? Kur? Kada?“.

Tačiau visą laiką J.Dumčevas buvo treneriu ir vadovavo Maskvos disko metikų rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.