EUROLYGA 2023

Vilniaus taksistas nori būti čempionu kovų narve

Kovo 5 d. Kėdainiuose įvyks „Vale Tudo Fight Night #6“ turnyras, kuriame kovinio sporto gerbėjus džiugins ne tik Lietuvoje jau pažįstamos MMA žvaigždės, tačiau ir profesionalų ringe debiutuosiantis Tomas Bajorinas.

T.Bajarūnas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
T.Bajarūnas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 3:58 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:02 AM

Besiruošdamas „Vale Tudo fight night 6“ turnyrui, T.Bajorinas pasakojo, kad atradęs MMA, pagaliau atrado ir tikrajį save. Nors Tomo draugai ir kolegos apie kovotoją atsiliepia kaip apie linksmą, nestokojantį geros nuotaikos, skleidžiantį pozityvią energiją ir pasitikintį savimi žmogų, tačiau pirmą kartą salės duris pravėręs būsimasis kovotojas į ją įžengė vedamas kitokių jausmų.

– Kas jus atvedė į MMA salę?

– Iki sporto salės kurioje, pradėjau treniruotis ir kovoti nueitas labai ilgas kelias... Užaugau šeimoje, kurioje dominavo moterys – jokios griežtos tėviškos rankos. Besimokant vidurinėje ne visada pavykdavo išvengti konfliktų, bendramoksliai dažnai buvo grubūs.

Tuo metu muzikos mokykloje mokiausi griežti smuiku, dainavau chore. Tačiau baigęs muzikos mokyklą, iš karto nusprendžiau pradėti lankyti sporto klubą, kuriame išmokčiau bent jau savigynos pagrindų... Nesijaučiau saugus. Iš pradžių tai buvo poreikis, po to hobis ir galų gale tapo gyvenimo būdu.

– Neretai po kovų nepavyksta paslėpti visų randų. Ar aplinkiniai jūsų užsiėmimo nevertina ironiškai ar skeptiškai?

– Neretai tenka išgirsti, kad „...kuo tu čia užsiimi, galva jau visiškai atidaužyta...“, tačiau tie žmones kurie pažįsta mane bei kitus kovotojus jau seniai suprato, kad dauguma kovotojų yra išprusę ir intelektualūs žmonės – ringe laimi stiprausias ir protingiausias...

– Ar daug uždirba MMA kovotojas?

– Deja, kovotojo gyvenimas ir buitis nėra lengva, šiuo metu dirbu kelis darbus: didžiają dalį dienos esu ugniagesys gelbėtojas, laisvu laiku dirbu taksistu Vilniuje. O šiaip gyvenime teko dirbti labai daug įvairių darbų – kasti gręžinius, tiesti vamzdžius, dirbti apsauginiu klube ir dar daug daug ką... Pripažįstu – dauguma jų nėra „svajonių darbas“, tačiau darbo tikrai nebijau.

– Vilniuje vykusiame „Vale Tudo Fightnight 5“ tapote pagrindine vakaro žvaigdže, netikėtai įveikęs Lietuvos MMA čempioną Grėjų Delininkaitį.

– Turiu puikius trenerius Alfredą Lifšicą ir Artemijų Sitenkovą, kurie man padėjo tapti geresniu kovotoju. Esu savikritiškas, manau galėjau pasirodyti ir geriau, tačiau pergalė – visuomet pargalė. Tačiau tiek aš, tiek treneriai matome dar daug galimybių tobulėti.

– Kovotojų narve, skirtingai nuo kitų kovotojų, visuomet atrodote atsipalaidavęs, kalbama, kad mėgstate vakarėlius, linksmą gyvenimo būdą.

– Išties – mėgstu linksmai gyventi, nors ir negaliu pasigirti, kad esu vakarėliu siela. Tačiau geroje kompanijoje sugebu puikiai atsipalaiduoti ir nevartodamas alkoholio. Manau, kad galima siekti sportinių aukštumų tuo pačiu metu linksmai leidžiant laiką. Ilgos ir alinančios treniruotės vargina, tad po jų stengiuosi pralinksminti save ir aplinkinius, pakelti nuotaiką.

– Ar esate pasiruošęs debiutui Kėdainiuose vyksiančiame „Vale Tudo Fight Night #6“?

– Gyvenime visada stengiuosi išnaudoti atsirandančias progas, tad ir savo debiutą profesionalų ringe laikau būtent tokia proga, kurią tikrai išnaudosiu. Savo pergale aš neabejoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.