EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulininkai Vengrijoje liko be pergalių

Lietuvos ledo ritulininkai nusileido ir estams.<br>hockey.lt nuotr.
Lietuvos ledo ritulininkai nusileido ir estams.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2016, 6:14 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 2:41 AM

Trečiuoju pralaimėjimu iš eilės 2018 metų žiemos olimpinių žaidynių, kurios vyks Pietų Korėjoje, atrankos turnyro keturių komandų H grupės turnyrą Vengrijos sostinėje baigė autsaiderės pozicijoje likusi Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė.

Sekmadienį mačą dėl trečiosios vietos lietuviai 1:4 (1:3, 0:0, 0:1) pralaimėjo Estijos (3 tšk.). komandai.

Garbės įvartį pralaimėjusiems pelnė Danielius Nomanovas (13:24).

Nugalėtojų gretose dviem įvarčiais pasižymėjo Andrejus Makrovas (00:43 ir 43:59), vienu – Filipas Švaroginas (02:34) bei Denisas Konyševas (15:56).

Pasak pranešimo, šioms rungtynėms Lietuvos trenerių štabas ruošėsi itin kruopščiai. Prieš dvikovą buvo padaryti pakeitimai sudėtyje – Dovydas Kulevičius perkeltas į pirmą trejetą, Ugnius Čižas perkeltas pas Danielių Bogdziulį ir Paulių Gintautą. Treneriai sudarė „stabdantįjį“ trejetuką – Vytautas Jagelavičius, Edgaras Rybakovas, Mauras Baltrukonis – kurio užduotis buvo stabdyti ir nepraleisti įvarčio prieš grėsmingąjį estų pirmąjį trejetuką.

„Kai kurie pakeitimai neveikė. Vyrai dirbo sunkiai, stengėsi, tačiau trūko protingo žaidimo. Rinktinė jauna, ne visi žaidėjai patyrę, tad trūko išmanių sprendimų“,- po dvikovos sakė vyriausiasis treneris Berndas Haake.

„Nuo pat nepriklausomybės atgavimo laikų mes laimime prieš estus ir tai šįkart mums pakišo koją. Pradžioje toks žinojimas suvadino blogą vaidmenį ir greitai prasileidome įvarčius. Mums pritrūko gudraus, protingo žaidimo, todėl ir pralaimėjome“,- po pralaimėjimo pasiteisinimų neieškojo kapitonas Mindaugas Kieras.

Geriausiu Lietuvos rinktinės žaidėju dvikovoje pripažintas Artūras Katulis.

Lemiamas rungtynes dėl pirmosios vietos turnyre bei vienintelio kelialapio į kitą atrankos etapą sekmadienio vakarą žais Lenkijos bei Vengrijos komandos.

H grupės nugalėtojas pateks į trečią, lemiamą atrankos etapą, kuriame kartu su Latvijos, Vokietijos ir Austrijos komandomis kovos dėl vieno kelialapio į olimpines žaidynes Pietų Korėjoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.