EUROLYGA 2023

Dar viena įtartina mirtis: neliko Rusijos dopingo kontrolės vado

Pirmadienį Rusijos sporto žiniasklaida „sproginėjo“ nuo spėliojimų – kaip vertinti ryte gautą žinią. Buvęs Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) vadovas Ramilis Habrijevas agentūroms pranešė, kad netikėtai mirė šios organizacijos buvęs vykdantysis direktorius Nikita Kamajevas. RUSADA yra viena skandalingiausių pastarųjų pusės metų sporto organizacija.

N.Kamajevas yra ne pirmasis RUSADA vadovybės narys, netikėtai miręs šiais metais.<br>tsn.co
N.Kamajevas yra ne pirmasis RUSADA vadovybės narys, netikėtai miręs šiais metais.<br>tsn.co
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 10:21 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:58 AM

Ji įtariama tuo, kad slėpė Rusijos sportininkų masiškus dopingo vartojimo atvejus, o kai kada net ir padėdavo atletams įsigyti draudžiamus sporte preparatus. Pagautoms už rankos RUSADA laboratorijoms buvo uždrausta tęsti savo veiklą, o Tarptautinė lengvosios atletikos federacija diskvalifikavo visus rusų sportininkus iš visų tarptautinių varžybų. Maža to – po RUSADA skandalo jau kalbama, kad rusams turi būti uždarytas kelias į 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadą.

RUSADA po skandalų virtinės yra išformuojama, o jos pagrindu rusai bando kurti naują antidopingo agentūrą – tik įkūrus naują sportininkus kontroliuojančią instituciją, Rusija gali tikėtis, kad bus vėl sugrąžinta į ne vieną pasaulinę organizaciją. RUSADA kaltinama tuo, kad sugebėjo nuslėpti 1417 mėginių, kurie neva buvo paimti iš dopingą vartojusių Rusijos sportininkų.

Gruodžio mėnesį visi RUSADA organizacijos vadovai atsistatydino iš savo pareigų.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko, vadinamas RUSADA organizacijos pilkuoju kardinolu ir šios šalies prezidento Vladimiro Putino slaptų sporto įsakymų pagrindiniu vykdytoju, jau pareiškė užuojautą šeimai.

„N.Kamajevas stovėjo prie antidopingo agentūros kūrimo ištakų. Užuojauta šeimai ir giminėms. Jis kūrė organizaciją ir buvo pagrindinis jos klestėjimo variklis. Labai keista mirtis. Juk jis buvo sveikas žmogus“, – telefonu rsport.ru portalui kalbėjo V.Mutko.

Teigiama, kad N.Kamajevas mirė sekmadienį. Vyras ryte nutarė paslidinėti. Sugrįžęs po slidinėjimo 50-metis vyras pasijuto blogai.

„Žmona skambino man ir sakė, kad Nikita jaučiasi blogai, ji iškvietė greitąją pagalbą. Klausė, į kurią ligoninę reikėtų vežti. Sakiau, kad sulauktų medikų ir tada spręstų. Nikita nesulaukė jų“, – telefonu pasakojo buvęs RUSADA vadovas R.Habrijevas.

Neoficialiai aiškinama, kad N.Kamajevą pakirto infarktas. Tačiau daugelis draugų tikino, kad velionis niekada nesiskundė širdies skausmais ar nebuvo turėjęs bėdų dėl širdies ligoninėse.

Tai jau ne pirmoji mirtis RUSADA vadovybėje – vasario 3-iąją iš gyvenimo neva savo noru pasitraukė buvęs šios antidopingo agentūros tarybos pirmininkas Viačeslavas Sinevas, kuris šiai tarybai vadovavo nuo 2010-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.