EUROLYGA 2023

Ilgamečių čempionių titului iškilo grėsmė

Lietuvos žolės riedulio moterų čempionatuose dešimtmetį dominuojanti ir ilgai net apie lygiąsias varžovėms neleisdavusi pagalvoti Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ komanda susidūrė su sunkumais 2016 metų Lietuvos uždarų patalpų čempionate. Turnyrui įpusėjus čempionės turi tenkintis antrąja vieta.

Lietuvos žolės riedulio moterų čempionatuose dešimtmetį dominuojanti ir ilgai net apie lygiąsias varžovėms neleisdavusi pagalvoti Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ komanda susidūrė su sunkumais 2016 metų Lietuvos uždarų patalpų čempionate.<br>A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos žolės riedulio moterų čempionatuose dešimtmetį dominuojanti ir ilgai net apie lygiąsias varžovėms neleisdavusi pagalvoti Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ komanda susidūrė su sunkumais 2016 metų Lietuvos uždarų patalpų čempionate.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 1:24 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:12 PM

Šiaulietės sausio pradžioje po daugelio metų pertraukos pirmą kartą sužaidė lygiosiomis (4:4 su Vilniaus „Žuvėdra-Tauru-Archyvų sistemomis“).

Trečiajame ture Panevėžyje ir vėl buvo užfiksuota staigmena. Šį kartą „Gintros-Strektės-Universiteto“ merginos sužaidė lygiosiomis su Vilniaus „HFTC-Tauro“ ekipa – 2:2 (1:0).

Šiaulietės per šias rungtynes 2 kartus pirmavo po Ramūnės Petrauskaitės (10 min.) ir Jūratės Juodytės (30 min. po mažojo kampinio) įvarčių, bet vilnietės abu kartus rezultatą išlygino. 23 min. po mažojo kampinio tai padarė Kristina Poškutė, o 37 min. – Dovilė Juraitė.

Labai atkakliai vyko ir sostinės derbis tarp „HFTC-Tauro“ ir „Žuvėdros-Tauro-Archyvų sistemų“. Pirmajame kėlinyje jau „HFTC-Tauras“ dukart pirmavo (1 ir 5 min. pasižymėjo K. Poškutė), bet varžovės abu kartus atsakė savo taikliais smūgiais (2 min. – Aistė Garbatavičiūtė, 13 min. – Ugnė Aučynaitė). Tik per rungtynių paskutiniąsias 5 minutes K. Poškutė pasižymėjo dar dukart, Kotryna Čaikauskaitė – kartą ir „HFTC-Tauras“ šventė pergalę rezultatu 5:2 (2:2).

Kiti 3 ir 4 turų rezultatai: „Kelmė“ – Šiaulių SM „Klevas-Joma“ 1:5 (1:2), Šiaulių SM „Klevas-Joma“ – Vilniaus „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ 1:6 (0:2), Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ – „Kelmė“ 11:1 (9:0).

Pasibaigus pirmojo rato kovoms (čempionatas vyksta II ratų sistema) turnyro lentelės viršuje įsitvirtino „HFTC-Tauras“ (10 taškų), o „Gintra-Strektė-Universitetas“ (8 taškai) turi tenkintis antrąja vieta. „Žuvėdra-Tauras-Archyvų sistemos“ turi 7 taškus, Šiaulių SM „Klevas-Joma“ – 3, „Kelmė“ – 0.

Lietuvos čempionato 5 ir 6 turų mačai bus žaidžiami kovo 12 dieną Vilniuje.

Lietuvos čempionato kovos „Gintros-Strektės-Universiteto“ komandai buvo generalinė repeticija prieš Europos klubų čempionių taurės elito grupės turnyrą, kuris vasario 19-21 dienomis vyks Baltarusijos sostinėje Minske. Turnyro B grupėje šiaulietės susitiks su Madrido „Club Campo“ (Ispanija), Sumų „Sumčanka“ (Ukraina) ir Vienos „Arminen“ (Austrija). A grupėje grumsis Diuseldorfo „Dusseldorfer“ (Vokietija), Prahos „Slavia“ (Čekija), Utrechto „Kampong“ (Olandija) ir „Minsk“ (Baltarusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.