EUROLYGA 2023

Virgilijaus Aleknos posūkis: rudenį – į Seimą

Vienas garsiausių Lietuvos sportininkų disko metikas Virgilijus Alekna rengiasi naujam gyvenimo iššūkiui – prieš keturias dienas 44-ąjį gimtadienį atšventęs dukart olimpinis čempionas šiemet greičiausiai sieks tapti Seimo nariu.

V.Alekna vis dar yra statutinis pareigūnas, tačiau pagal įstatymą jau turi galimybę išeiti į pensiją.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Alekna vis dar yra statutinis pareigūnas, tačiau pagal įstatymą jau turi galimybę išeiti į pensiją.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
V.Alekna
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 17, 2016, 11:29 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 7:43 PM

„Esu statutinis pareigūnas ir kol kas negaliu komentuoti šių žinių. Vidaus tarnybos statutas mane įpareigoja nekalbėti apie politiką. Kai išeisiu į pensiją, tuomet labai ramiai atsakysiu į klausimus apie Seimo rinkimus. Vieną galiu aiškiai pareikšti: prieš Seimo rinkimus visada gaudavau pasiūlymų atstovauti tai ar kitai politinei pusei. Ir dabar tų pasiūlymų buvo“, – kalbėjo   V.Alekna.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, buvęs garsus sportininkas jau sudėliojo šių metų savo veiklos kryptis: daugiau kaip 22 metus statutiniu pareigūnu buvęs V.Alekna pavasarį gali pasiprašyti išleidžiamas į pensiją ir su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) žengs į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus.

Kalbama, kad iš Terpeikių  (Kupiškio r.) kilęs V.Alekna galėtų  iškelti savo kandidatūrą gimtinėje ir ten be vargo nugalėti, tačiau buvęs sportininkas to nenori daryti. LSDP siūlo garsiam disko metikui varžytis Vilniaus Fabijoniškių vienmandatėje apygardoje.

Pagal partijos sąrašą V.Alekna turėtų būti 13-oje vietoje.

Praėjusių metų spalį LSDP pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius prasitarė, kad su V.Alekna šnekėta dėl kandidatavimo į Seimą: „Pokalbiai vyksta“.

Prieš dvejus metus sportinę karjerą baigęs ir dabar tik savo malonumui diską į rankas paimantis V.Alekna tikina, kad  net ir mėgėjų  lengvosios atletikos turnyruose nedalyvauja ir sugrįžti į sektorių nežada.

„Baikite, jau viskas. Savo malonumui dar pamėtau kartą  per mėnesį, bet galutinai atsisveikinau su rimtomis treniruotėmis“, – dėstė VRM sistemoje dirbantis žinomas sportininkas.

V.Alekna taip pat greičiausiai atsisakys minčių šiemet kandidatuoti į vyksiančius Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimus.

Prieš ketverius metus dukart olimpinis čempionas dėl LTOK vadovo kėdės susigrūmė su olimpine čempione šaule Daina Gudzinevičiūte, tačiau buvo priverstas pripažinti varžoves pergalę. Tuomet vyko intriguojanti rinkimų kova ir dalis sporto visuomenės svarstė, kad V.Alekna šiemet sieks revanšo.

„Ir tie, ir tie rinkimai bus šiemet, tad persiplėšti neįmanoma. Teks rinktis. Kol kas apie LTOK rinkimus tikrai negalvojau“, – pasakė V.Alekna.

V.Alekna yra 2000-ųjų Sidnėjaus ir 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių čempionas ir rekordininkas, dukart pasaulio čempionas, Europos čempionas, nacionalinis čempionas ir rekordininkas. Daugiau kaip 23 metus diską mėtęs V.Alekna keturis kartus laimėjo geriausio Lietuvos sportininko ir po kartą – pasaulio bei Europos geriausio lengvaatlečio titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.