EUROLYGA 2023

Iš Belgrado arenos krepšininkus išstūmė kitos sporto šakos

Belgrado „Crvena zvezda“ komanda krepšinio Eurolygos reguliariajame sezone buvo viena lankomumo lyderių. Tačiau „Top 16“ etape „Crvena zvezda“ negali pagerinti savo vidurkio ir gerokai papildyti biudžeto pajamomis už parduodamus bilietus. Belgrado ekipa priversta žaisti ne maždaug 20 tūkstančių vietų turinčioje „Beogradska“ („Kombank“) arenoje, o triskart mažesnėje senojoje „Pionir“.

Belgrado arenoje nerūksta sporto renginių.
Belgrado arenoje nerūksta sporto renginių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 11:53 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:28 PM

Nuo Naujųjų metų po „Beogradska“ skliautais šeimininkauja kitų sporto šakų atstovai. Didžiojoje arenoje vyksta jau antras per kelias savaites Europos čempionatas.

Pirmąjį metų mėnesį Serbijos sostinė tapo karščiausių vandens mūšių vieta. Sausio 10–23 d. „Beogradska“ arenoje buvo įrengtas baseinas ir dėl Senojo žemyno pirmenybių medalių kovojo vandesvydininkai.

Šis turnyras sulaukė milžiniško susidomėjimo. Nors iš pradžių rengėjai sirgalius leido ne į visas tribūnas (už pertvaros buvo įrengtas treniruočių baseinas), Serbijos rinktinės pergalių sukeltas ažiotažas paskatino padidinti vietų skaičių: Europos plaukimo lyga (LEN) pritarė šeimininkų idėjai prieš finalą išardyti pertvarą ir į areną įleisti daugiau žiūrovų.

Po paskutinių rungtynių čempionais tapusius Serbijos vandensvydininkus, patikslintais duomenimis, sveikino 18 473 sirgaliai (iš pradžių buvo skelbta, kad 16 tūkst.). Tai didžiausias žiūrovų skaičius per visą vandensvydžio istoriją.

Darbininkams vos išmontavus baseiną arenoje buvo paklotas juodas parketas ir pradėjo bumbsėti futbolo kamuoliai. Praėjusį antradienį Belgrade prasidėjo Europos salės futbolo čempionatas, kuriame serbai irgi planuoja lankomumo rekordus.

Tiesa, salės futbolo čempionato pirmajame etape, kaip ir per vandensvydininkų varžybas, žiūrovai leidžiami ne į visas tribūnas. Atidarymo rungtynes, kuriose Serbijos rinktinė žaidė su Slovėnijos komanda (šeimininkai laimėjo 5:1), galėjo stebėti 11 161 žiūrovas. Tiek bilietų ir buvo parduota.

Europos salės futbolo pirmenybių rekordas yra 14 300 žiūrovų. Šis rekordas buvo pasiektas 2012 metais Zagrebe vykusiame turnyre per pusfinalio rungtynes tarp Kroatijos ir Rusijos rinktinių. Salės futbolininkai „Beogradska“ arenoje kovojo iki vasario 13 d. Paskui Belgradas galėjo pailsėti nuo didžiųjų sporto renginių. Tačiau neilgai. Šių metų liepą Serbijos sostinėje vyks vyrų krepšinio olimpinis atrankos turnyras, o kitų metų kovą ten pat susirinks Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionato dalyviai.

Didžiausi sporto renginiai „Beogradska“ arenoje

Metai Sporto šaka Turnyras

2005 Tinklinis Vyrų Pasaulio lygos finalo ketvertas

2005 Tinklinis Vyrų Europos čempionatas

2005 Krepšinis Vyrų Europos čempionatas

2007 Stalo tenisas Europos čempionatas

2007 Dziudo Europos čempionatas

2009 – Vasaros universiada

2009 Tinklinis Vyrų Pasaulio lygos finalo etapas

2012 Rankinis Vyrų Europos čempionatas

2012 Imtynės Europos čempionatas

2012 Rankinis Moterų Europos čempionatas (perkeltas iš Nyderlandų)

2013 Rankinis Moterų pasaulio čempionatas

2016 Vandensvydis Vyrų ir moterų Europos čempionatas

2016 Salės futbolas Vyrų Europos čempionatas

2016 Krepšinis Vyrų Olimpinių žaidynių atrankos turnyras

2017 Lengvoji atletika Europos uždarų patalpų čempionatas

Neįtraukti teniso Daviso ir Federacijos taurės mačai (tarp jų buvo ir finalų), žaidimų rinktinių kontrolinės ir atrankos rungtynės, draugiški turnyrai ir pan.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.