EUROLYGA 2023

Pasaulio sporto savaitė. Čempionų lyga ir žvaigždžių akibrokštai

Atnaujintos futbolo Čempionų lygos kovos, kalnų slidininkės amerikietės Lindsey Vonn rekordas, vokiečių ir latvių triumfas pasaulio bobslėjaus ir skeletono čempionate, bokso legendos filipiniečio Manny Pacquaio ir rusų futbolininko Dmitrijaus Tarasovo akibrokštai. Tai buvo įdomiausi praėjusios savaitės pasaulio sporto įvykiai.

L.Vonn užfiksavo rekordą.<br>AP nuotr.
L.Vonn užfiksavo rekordą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 22, 2016, 12:06 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 2:50 AM

Vasario 16 d. Guvahatyje ir Šilonge (Indija) baigėsi 12-osios Pietų Azijos žaidynes. Daugiausia medalių iškovojo Indijos sportininkai (188 aukso, 90 sidabro ir 30 bronzos).

Vasario 16 d. Po žiemos pertraukos atnaujintos futbolo UEFA Čempionų lygos varžybos. Pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse Paryžiaus PSG nugalėjo Londono „Chelsea“ 2:1, Lisabonos „Benfica“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 1:0.

Vasario 17 d. Futbolo Čempionų lygos pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse „Roma“ pralaimėjo Madrido „Real“ 0:2, „Gent“ – „Wolfsburg“ 2:3.

Vasario 17 d. Per vyrų teniso turnyrą Delrei Biče į aikštę grįžo beveik metus dėl riešo operacijos nežaidęs buvęs JAV atvirojo čempionato nugalėtojas argentinietis Juanas Martinas del Potro. Jis Delrei Bičo atvirajame čempionate pateko į pusfinalį.

Vasario 17 d. „Nike“ sporto aprangos bendrovė sustabdė sutartį su filipiniečiu daugkartiniu bokso pasaulio čempionu ir politiku Manny Pacquaio dėl jo „niekinančio komentaro“ apie gėjus.

Vasario 18 d. Maskvos „Lokomotiv“ futbolo klubas skyrė 300 tūkst. eurų baudą savo žaidėjui Dmitrijui Tarasovui, kuris po Europos lygos rungtynių išvykoje su Stambulo „Fenerbahce“ komanda (vasario 16 d.) provokavo turkų sirgalius marškinėliais su Rusijos prezidento Vladimiro Putino atvaizdu.

Vasario 20 d. Amerikietė Lindsey Vonn užsitikrino pirmąją vietą kalnų slidinėjimo greitojo nusileidimo rungties pasaulio taurės įskaitoje. Tai – 20-oji jos karjeroje pasaulio taurė skaičiuojant prizus už pergales bendroje įskaitoje ir atskirose rungtyse. L.Vonn aplenkė 19 pasaulio taurių laimėjusį ir pagal šį rodiklį pirmavusį švedą Ingemarą Stenmarką.

Vasario 21 d. Insbruke baigėsi pasaulio bobslėjaus ir skeletono čempionatas. Daugiausia medalių laimėjo Vokietijos sportininkai (4 aukso ir 2 sidabro). Iš viso vyko šešių rungčių varžybos, o kitose dviejose rungtyse nugalėjo Latvijos sportininkai.

Vasario 21 d. Lilehameryje baigėsi antrosios žiemos jaunimo olimpinės žaidynės. Medalių įskaitoje pirmąją vietą užėmė JAV (10 aukso ir 6 sidabro).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.