EUROLYGA 2023

Europos biatlono čempionate – sėkmingas lietuvių startas

Trečiadienį Tiumenėje (Rusija) prasidėjo atvirasis Europos biatlono čempionatas, kuriame dalyvauja 26 šalių sportininkai. Mišrios estafetės 2x6 km + 2x7,5 km varžybose Lietuvos atstovai – Natalija Kočergina, Natalija Paulauskaitė, Tomas Kaukėnas ir Karolis Dombrovskis užėmė devintą vietą. Tai – aukščiausia pozicija Europos čempionato estafečių varžybose šalies biatlono istorijoje.

T.Kaukėnas.<br>N.Maryninos/noc.by nuotr.
T.Kaukėnas.<br>N.Maryninos/noc.by nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Gaubys

2016-02-24 21:35, atnaujinta 2017-06-06 16:30

Auksą iškovojo Rusijos atstovai (1 baudos ratas+9 papildomi šoviniai), tarp kurių buvo ir Sočio žiemos olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Jevgenijus Garaničevas. Sidabras atiteko Slovakijos ketveriukei (0+5), kuri nuo rusų atsiliko tik 0,1 sek. Bronzą pelnė Norvegijos komanda (0+12), nuo nugalėtojų atsilikusi 1 min. 4,1 sek. Į aštuntuką dar pateko Vokietija, Bulgarija, Prancūzija, Austrija ir Italija.

Liteuvos atstovai (1+8), nuo nugalėtojų atsilikę 4 min. 4,7 sek., aplenkė septynių šalių biatlonininkus – Švedijos, Čekijos, Baltarusijos, Šveicarijos, Kazachstano, Suomijos ir Rumunijos. Iš mūsų šalies atstovų baudos ratą teko įveikti tik trečiajam startavusiam T. Kaukėnui.

„Smagu būti netoli geriausiųjų, bet tai ne pasaulio čempionatas, todėl nesu linkęs labai sureikšminti šio rezultato, – sakė T.Kaukėnas. – Žinoma, gera pradžia prideda daugiau gerų emocijų ir pasitikėjimo prieš kitus startus Tiumenėje ir kovo 3 dieną Norvegijoje prasidėsiantį pasaulio čempionatą“, – sakė T.Kaukėnas.

Lietuvos komanda po pirmojo estafetės etapo (N.Kočergina) buvo dvylikta, o po antrojo (N.Paulauskaitė) – vienuolikta. Trečiajame etape lietuviai po T.Kaukėno pirmojo šaudymo pakilo į aštuntą vietą, tačiau po antrojo Tomo šaudymo nukrito viena pozicija žemyn.

Paskutinis startavo K.Dombrovskis. Po pirmosios jo šaudymo serijos Lietuvos komanda vėl pakilo į aštuntą vietą. Joje lietuviai išsilaikė ir po antrojo Karolio šaudymo. Iki finišo likus šiek tiek daugiau nei vienam kilometrui, K. Dombrovskį aplenkė italas Giuseppe Montello.

Beje, už lietuvius mažiau papildomų šovinių išnaudojo tik slovakai (5) ir vokiečiai (7).

Ketvirtadienį moterų 7,5 km lenktynėse (64 dalyvės) Lietuvai atstovaus N.Paulauskaitė ir N.Kočergina, o 10 km vyrų lenktynėse (79 dalyviai) – Vytautas Strolia, K.Dombrovskis ir T.Kaukėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.