EUROLYGA 2023

Boksas kovoja dėl svajonės: olimpiadoje – ringo profesionalai

Volodymyras Klyčko, Floydas Mayweatheris, Tysonas Fury ar tas pats Manny Pacquiao gali pasirodyti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Tarptautinė bokso asociacija (AIBA) tvirtai pramušinėja kelią savo radikaliems pasiūlymams ir yra labai arti to, kad bokso profesionalai galėtų kovoti olimpiniame ringe.

V.Klyčko ir T.Fury kova sulaukė daugybės dėmesio. Ką šie sportininkai galėtų nuveikti žaidynėse?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Klyčko ir T.Fury kova sulaukė daugybės dėmesio. Ką šie sportininkai galėtų nuveikti žaidynėse?<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 9:15 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:55 PM

AIBA prezidentas Wy Chingas-kuo pabrėžė, kad paskutiniuosius barjerus ši revoliucija turėtų įveikti per porą mėnesių.

„Norime, kad olimpiadoje varžytųsi geriausi boksininkai. AIBA švenčia 70-ąjį gimtadienį ir mes norime kažką pakeisti. Ir ne po ketverių metų, o dabar, – sakė W.Chingas-kuo. – Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nuostata yra ta, kad žaidynėse būtų geriausi sportininkai, o AIBA yra, ko gero, vienintelė federacija, kuri neturi profesionalių sportininkų olimpiadoje.“

AIBA vadovas yra užtikrintas, kad pokyčiai išvys dienos šviesą dar iki Rio žaidynių.

Atranka į Rio žaidynes jau vyksta, tačiau organizacija nori pakeisti taisykles laiku. Teoriškai tai reikštų, kad Rio žaidynėse kovotų ir galingiausi sunkiasvorių čempionai. Čia galėtų pasirodyti V.Klyčko ar F.Mayweatheris, kuris dar jaučia nuoskaudą po 1996 metų Atlantos žaidynių.

Tačiau AIBA idėja dar turi įtikinti ir kitas šalis. Britų bokso mėgėjų asociacijos (BABA) atstovas teigė, kad radikalūs pokyčiai padidintų galimybę rinktis iš sportininkų, kuriuos siųsti į olimpiadą.

„Tačiau dabar turime talentingų boksininkų, kurie labai sunkiai treniruojasi, jog patektų į Rio žaidynes ir visos mūsų pastangos suteiktos į pagalbą jiems“, – sakė BABA atstovas.

Šiuo metu Rio žaidynėse vietą yra užsitikrinę 60 boksininkų.

BBC bokso korespondentas Mike'as Costello pabrėžė, kad AIBA prezidentas įprastai gauna tai, ko užsigeidžia. Tačiau yra daug svarstytinų variantų, o vienas svarbiausių – kaip profesionalai įsilietų į prasidėjusią atrankos sistemą.

„Negalima to leisti tada, kai jau vyksta olimpinis ciklas. Tai – negarbinga“, – teigė M.Costello.

Jis pabrėžė, kad profesionalams žengus į ringą iškiltų grėsmė mėgėjų sveikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?