EUROLYGA 2023

LSFS planuose – moterų lyderystė ir dviguba atletų karjera

Kovo 3 dieną Vilniuje vykusiame Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) ataskaitiniame suvažiavime, kuriame dalyvavo 42 sporto šakų federacijų atstovai, buvo patvirtintas 2015 m. metų biudžetas ir pristatyta šių metų veiklos programa. LSFS prezidentas Rimantas Kveselaitis pabrėžia, kad suvažiavimo metu pristatyti 2 nauji projektai – vienas skirtas moterų lyderystei stiprinti, o kitas – palengvinti galimybę sportininkams įsilieti į darbo rinką.

R.Kveselaitis.<br>J. Stacevičiaus
R.Kveselaitis.<br>J. Stacevičiaus
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 12:12 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 1:46 PM

„Mūsų įstatai reikalauja, kad kiekvienais metais surinktume visus savo narius ir patvirtintume tiek biudžetą, tiek visą savo veiklos programą bei pristatytume kitų metų programą. Per suvažiavimą vienbalsiai buvo patvirtintas 2015 m. biudžetas bei 2016 m. biudžeto projektas“, – teigia R. Kveselaitis.

LSFS prezidentas patvirtino, kad šiais metais ketinama įgyvendinti du naujus projektus. Kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu vykdomame Moterų lyderystės skatinimo projekto metu rengiamasi atrinkti 9 moteris, kurios bus siunčiamos į mokymus Romoje ir Paryžiuje.

„Taip bus siekiama kelti jų kvalifikaciją, kad kuo daugiau moterų užimtų vadovaujančias pozicijas sporto organizacijose. Kitas projektas bus vykdomas su Austrijos universitetu ir bus skirtas dvigubai atletų karjerai. Šiandien sportininkai, pabaigę profesionalią karjerą, neturi reikiamų įgūdžių įsilieti į darbo rinką, todėl naujas projektas bus skirtas sukurti mokymų programą, leidžiančią sportininkams įgyti reikiamų kompetencijų“, – aiškina R. Kveselaitis.

LSFS prezidentas pasakoja, kad per LSFS suvažiavimą buvo nuspręsta metų pabaigoje organizuoti sporto vadybos apdovanojimus.

„Iki šiol būdavo pagerbiami tik geriausi sportininkai, o dabar rinksime inovatiškiausius arba kūrybiškiausius federacijos darbuotojus, nes norime juos paskatinti“, – tikina R. Kveselaitis.

Kalbėdamas apie kitas numatomas naujoves, R. Kveselaitis pamini ir tai, jog kitais metais LSFS pavesta organizuoti dešimtąsias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, į kurias, pasak LSFS prezidento, susirenka apie 3,5 tūkst. dalyvių.

„Labai didžiuojamės, kad LSFS bus šio renginio organizatorius. Tai yra didžiausias kompleksinis sporto renginys, Lietuvoje vykstantis kas ketverius metus“, – sako R. Kveselaitis.

Suvažiavimo metu prie LSFS prisijungė 2 naujos federacijos: Rankų lenkimo federacija ir Ušu (kovos menų) sporto federacija.

LSFS – tai savarankiška Lietuvos Respublikos ne pelno visuomeniniais pagrindais sukurta ir veikianti organizacija, vienijanti Lietuvos Respublikoje įregistruotas savanoriškumo principu susivienijusias sporto federacijas, asociacijas, sąjungas. LSFS vienija 82 sporto šakų federacijas, asociacijas, sąjungas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.